Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » , , Úgy érzi, "elkülönül"...

, , Úgy érzi, "elkülönül" önmagától, mintha álomban lenne"- éreztetek már így?

Figyelt kérdés

Épp a neten keresgéltem és a borderline szindróma leírásánál találtam meg ezt a mondatot. A szindróma többi tünete nem rám vall, de ez a mondat nagyon kifejez engem.

Egy éve járok pszichiáterhez, szedek orvosságokat is, de nem erre a szindrómára, hanem valami f23mas diagnózisra.

Van valaki, akinek ez a mondat nagyon ismerős és szintén úgy érzi magát? Nekem ez már 3 éve tart...

2010. júl. 28. 12:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy pontosan mi ez a betegség, de ez az idézet kapcsán hirtelen beugrott valami, és szeretném ha bővebben kifejeznéd ezt az érzést
2010. júl. 28. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
Szedsz gyógyszereket. Az pont ilyen hatásokat is okozhat. A cégem előtti térre szoktak kihozni begyógyszerezett elmebetegeket. Azok pont ilyennek tűnnek kívülről.
2010. júl. 28. 12:18
 3/14 anonim ***** válasza:

szoktam, és nem jó, elidegenedés-féle inkább

aztán elmúlik

2010. júl. 28. 12:35
 4/14 A kérdező kommentje:

főleg akkor van, ha nem vagyok elfoglalva vagy egyedül vagyok. Akkor jönnek rám a gondolatok erről, és utána magambamélyedek és olyan furcsa minden, mintha az egészet csak kitalálnám. Vagy hát nagyon nehéz leírni ezt az érzést.. :(

Pld. iskolába amig nem szedtem gyógyszereket borzalmas volt. ha kellett olvasnom valamit hangosan, akkor belemerültem abba a dologba és amikor felnéztem a könyvtől, akkor olyan volt, hogy fú, hol vagyok? milyen nap van? közben nagyon is jól tudom. Vagy az osztályban nem nézhettem ki az ablakon sem, mert belemélyültem a kilátásba és ha hátranéztem a terembe, akkor megint magamban tisztáznom kellett a dolgokat. Vagy ha valami nem úgy történt, ami a megszokott, akkor is nem jól voltam. szóval nagyon belemerülök a dolgokba, és nagyon furcsa, és borzalmas.

2010. júl. 28. 12:46
 5/14 A kérdező kommentje:

na még több más is hozzákapcsolódott. Pld. nem tudtam becsukni a fürdőszobaajtót vagy akármelyik szobába zárt ajtóval nem tudtam lenni, mert belemélyedtem és azt ékpzeltem, hogy kint más világ van. Vagy amikor járok EEG-re és feküdnöm kell becsukot szemmel, akkor állandóan magamba kell mondanom, hogy most a kórházban vagyok, mert így lélekben képes vagyok átgondolni magamat, hogy a szobámban fekszek. Na szóval elég érthetetlen.

De most, hogy szedem a gyógyszereket erre, sokkal jobb, szinte már alig van, de félek, hogy egész életemen keresztül kiésrteni fog :((

tehát mielőtt gyógyszert szedtem volna, akkor alakult ki ez az állapot.

2010. júl. 28. 12:50
 6/14 anonim ***** válasza:
nekem saját testemtől való elidegenedés szokott lennei,szinte az őrület határa.
2010. júl. 28. 12:52
 7/14 A kérdező kommentje:
nekem meg még olyan, hogy pld. ülök az órán, vagy a TV előtt és egyszerre elkezdem magamat figyelni. Olyan furcsa, hogy a kezeim mozognak, a hangomat is figyelem, és olyan, mintha egy idegent szemlélnék kivülről.
2010. júl. 28. 12:56
 8/14 anonim ***** válasza:
ez deperszonalizáció/derealizáció. nekem is gyakran van sajnos. orvosnak ezt nem mesélted? nekem azt mondta, hogy amint az alapbetegséget kezeljük, el fog múlni. hát azóta sem múlt el...
2010. júl. 28. 13:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Én eddig úgy gondoltam, hogy ez tök normális. Vagyis ilyen érzésem már kb. azóta van, hogy óvodába jártam. Gyakran meséltem is erről a szüleimnek, akik mindig csak azt mondták, hogy "hm, furcsa".
2010. júl. 28. 13:58
 10/14 A kérdező kommentje:
Hát én egyszer az iskolában már annyira nem birtam és bepánikoltam, hogy a mentőket hívták. Azok a kórházban 2hét után kiderítették, hogy parciális epilepsziám van, ami nem olyan, szerencsére, hogy rángatózok, csak fél/enyhe epilepszia. Ott a neurológusnak elmeséltem ezeket, ő elküldött a pszichológushoz. Annak is elmondtam. Onnan egy másik pszichológushoz mentem, annak elmondtam szintén. Ő a pszichiáterhez küldött, és ő már az első mondatom után felirta a zyprexát és a sertralint. A zyprexától meghiztam, ezért lecserélte seroquelre és risperdal injekcióra. Anyukámmal elmentünk egy ujabb Pszichológushoz,... . szóval megjártam a magamét. és hát szerencsére vannak teljesen normális napjaim is. Remélem, hogy fokozatosan, de teljesen kigyógyulok ebből. De attól félek, hogy a pszichiáterem férreért engem.
2010. júl. 28. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!