Ezek a tünetek Skizofréniára utalhatnak? 21/f
Sziasztok! 3 éve diagnosztizáltak generalizált szorongással. Ez eddig rendben is lenne, viszont egy hònapja érdekes dolgokat kezdtem észrevenni magamon. A folyamatos lábmozgatás eddig is megvolt, egyszerűen nem tudok megülni egy helyben, viszont néha pont az ellentéte történik. Csinálom a napi dolgaim, és hirtelen le fagyok 5-10 percekre és csak nézek ki a fejemből mozdulatlanul, utána pedig folytatom tovább amit csináltam épp. Néha hirtelen érzelmek törnek rám, attòl függően reagálok rájuk, hogy pozitív vagy negatív dolgok jönnek. Ha pozitív akkor néha elkezdek ugrálni egy pár másodpercig, ha negatív, akkor pedig általában szòval, dühösen reagálok. Ezek az érzések, általában a saját emlékeimhez köthetők. Nincsenek tévkézeteim, lehet csak az erős szorongás váltja ki ezeket a dolgokat, sokszor vagyok nagyon is jòkedvű, sokszor pedig nagyon is nem.
Érdekelne a véleményetek, esetleg ha valakinek volt hasonlò, szívesen fogadom a tanácsát/ véleményét.
21/f
Ha skizofrén lennél, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést, mert nekik nincs betegségtudatuk.
Ha szélsőségesen hullámzik a hangulatod, az inkább borderline vagy bipoláris, de inkább kérdezz meg egy szakembert.
Nyughatatlan láb szindróma, többnyire este jelentkezik, de lehet az ADHD kísérője is amire jellemző a hangulatingadozás.
Lefagysz vagy nagyon leköti valami a figyelmedet? Ha a második az lehet hiperfókuszálás. Ez akkor kapcsol be, amikor valami teljesen leköti a figyelmüket. Ilyenkor kizárják a világot és teljesen elmerülnek az adott feladatban. Ez jellemzően ADHD.
Szerintem menj el egy szakemberhez. Nem terápiára gondolok vagy gyógyszerre, csak arra hogy elmond neki a tüneteket amiből ő majd megmondja hogy mi ez. Egy alkalomra. Én magán pszichológust kerenék (csak mert ő nem akar egyből gyógyszerrel tömni). Szerintem a koffein bevitelt is csökkenteni kellene hogyha sokat iszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!