Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek a tűnetek utalhatnak...

Ezek a tűnetek utalhatnak skizofréniára?

Figyelt kérdés

Rengetegszer képzelek el olyan dolgokat, amik nem valósak.

Ilyeneket csinálok:

Megfogok egy ceruzát, vagy botot, és olyat játszok, hogy varázsló vagyok.

Hangokat adok ki, rohangálok, közben a fejemben tényleg életszerűen lejátszódik minden.

Vagy..

Zenét hallgatok, felállok, elkezdek táncolni, mert azt képzelem, hogy híres táncos vagyok, és hogy mindenki rajong értem.

Van, hogy átköltöm a zenék szövegét teljesen értelmetlen halandzsává, és úgy éneklem.

Azt képzelem, hogy világhírű énekes vagyok, és eljátszom, mintha lenne egy klippem.

Ha megtetszik egy mondat, mozdulat azt számtalanszor ismétlem el hangosan.

Dühkitöréseim vannak, olyan érzésem, hogy figyelnek.

Eljátszom, hogy pl. egy adott dalnál én vagyok az énekes, és nem az, aki valójában énekli.

Hangokat adok ki.

Ezeket csak úgy, hogyha egyedül vagyok.

De volt már, hogy társaságban is ismételgettem szavakat, meg mondatokat, de nem veszik észre.

Nem köt le hosszú távon semmi, a gondolataim rohannak, könnyen el lehet terelni a figyelmem.

Meg még annyi dolog van, amikor úgy viselkedek, mint egy őrült.

A hangulatom, és a gondolataim kb. 10-20 percenként váltakoznak, össze vagyok zavarodva folyton.

Van, hogy kiégek, nem érzek semmit, nem érdekel semmi/senki.

Ez lehet skizofrénia?

15/F

2013. aug. 12. 17:49
1 2
 1/16 Bárzsing ***** válasza:
Csak a kamaszkor. :) Ha skizofrén lennél, nem eljátszanád, hogy varázsló vagy, hanem komolyan el is hinnéd magadról. Épp ezért nem is kérdezgetnéd itt, mert normálisnak gondolnád magad. :)
2013. aug. 12. 17:53
 2/16 anonim válasza:
Ha skizofrén lennél nem ismernéd be.
2013. aug. 12. 17:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Olyankor, mikor eljátszom, tényleg azt hiszem, hogy az vagyok.

Utána később rájövök, hogy varázslat nem létezik, és abbahagyom.

És így vagyok a többivel is.

Akkor minden kamasz eljátsza, hogy ő harry potter, és eszeveszetten rohangál a házban egy bottal a kezében?

2013. aug. 12. 17:59
 4/16 anonim ***** válasza:
Simán lehet. Ki kéne vizsgálni téged.
2013. aug. 12. 18:00
 5/16 Bárzsing ***** válasza:
Én mindig próbálgattam a Lumos varázsigét esténként, de sajna nem történt semmi :)
2013. aug. 12. 18:03
 6/16 anonim ***** válasza:
Valójában egyetlen depis tünetet se említettél. Amit teszel, az nem más, mint a kamaszkor velejárója. Egyél, igyál rendesen, sportolj, varázsolj, stb.
2013. aug. 12. 21:52
 7/16 anonim ***** válasza:
Persze. "Hangokat adsz ki? Gondolataim 10-20 percenként változnak!" Ezek nagyon tetszettek....:D Pontosan tudom mi történt! Hallottad tévében, filmben, Dr. Houseban ezt a szót, láttál hozzá pár képkockát, beírtad googleba mit jelent kiadta, elolvastad, elgondolkodtál azon te mit szoktál csinálgatni, kombináltál és itt az eredménye... Igazam van vagy igazam van?
2013. aug. 12. 23:42
 8/16 anonim ***** válasza:
és most olvastam a többit, Lumos :D, jó kedvem lett így késő este, én még a Wingardium Leviosat is kipróbáltam, nem jött be, pedig nagyon erősen koncentráltam és még pálcát is használtam :D
2013. aug. 12. 23:46
 9/16 anonim ***** válasza:
Ez csak élénk fantázia és kamaszkori instabilitás, nem skizofrénia.
2013. aug. 13. 11:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
en 17 eves vagzok ugzaneyeket csinalom csak varazslas helyett ha egyedul fozok magyarazom hangosan h mit h kell mintha fozo musorban lennek :D:D van amikor elmondom egy egesz pabeszedet egyedul szerintem ezek "normalis" dolgok :D
2013. aug. 13. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!