Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek a tűnetek utalhatnak...

Ezek a tűnetek utalhatnak skizofréniára?

Figyelt kérdés

Rengetegszer képzelek el olyan dolgokat, amik nem valósak.

Ilyeneket csinálok:

Megfogok egy ceruzát, vagy botot, és olyat játszok, hogy varázsló vagyok.

Hangokat adok ki, rohangálok, közben a fejemben tényleg életszerűen lejátszódik minden.

Vagy..

Zenét hallgatok, felállok, elkezdek táncolni, mert azt képzelem, hogy híres táncos vagyok, és hogy mindenki rajong értem.

Van, hogy átköltöm a zenék szövegét teljesen értelmetlen halandzsává, és úgy éneklem.

Azt képzelem, hogy világhírű énekes vagyok, és eljátszom, mintha lenne egy klippem.

Ha megtetszik egy mondat, mozdulat azt számtalanszor ismétlem el hangosan.

Dühkitöréseim vannak, olyan érzésem, hogy figyelnek.

Eljátszom, hogy pl. egy adott dalnál én vagyok az énekes, és nem az, aki valójában énekli.

Hangokat adok ki.

Ezeket csak úgy, hogyha egyedül vagyok.

De volt már, hogy társaságban is ismételgettem szavakat, meg mondatokat, de nem veszik észre.

Nem köt le hosszú távon semmi, a gondolataim rohannak, könnyen el lehet terelni a figyelmem.

Meg még annyi dolog van, amikor úgy viselkedek, mint egy őrült.

A hangulatom, és a gondolataim kb. 10-20 percenként váltakoznak, össze vagyok zavarodva folyton.

Van, hogy kiégek, nem érzek semmit, nem érdekel semmi/senki.

Ez lehet skizofrénia?

15/F

2013. aug. 12. 17:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért én egy orvossal konzultálnék. Mondjuk egy orvos válaszol oldalon. Nem kell név csak jelszó. Kíváncsi lennék, egy idegorvos mit mond erre, ha a helyedbe lennék. Szerintem meg nem normális, ahogyan viselkedel.

[link]

Van itt pszichológus

2013. aug. 24. 16:15
 12/16 anonim ***** válasza:
ugyan már...miről beszélünk??? HM???
2013. aug. 24. 17:10
 13/16 anonim ***** válasza:
15 éves, várj még ezzel egy pár évet (mármint az orvossal) és inkább tanulj, kösd le magad, ne bohóckodj! :D
2013. aug. 24. 18:13
 14/16 anonim ***** válasza:

Amikor ennyi idős voltam, ugyanezzel a problémával felkerestem pszichiátert, azt mondta, semmi komoly, ha tudom, hogy csak fantázia, akkor nem vagyok "skizofrén".Átirányítiott pszichológushoz, és ezt ő is megerősítette, illetve azt mondta, talán az lehet az ok, hogy a való életem vagy túlságosan eseménytelen, ingerszegény, vagypedig a valóságban nem érek el ehhez hasonló sikereket, nincsenek élményeim, nem tudom a valós életben megvalósítani önmagamat, stb. Nyilván önbizalomhiány volt az ok (nálam).

A lényeg, hogy nem vagy skizofrén, ez 100%. És még csak nem is vagy egyedül ezzel a problémáddal :)

2013. aug. 24. 21:41
 15/16 anonim ***** válasza:
26%
a skizofrén emberek, nem tudnak a "másik énjükről"
2013. szept. 30. 16:50
 16/16 anonim válasza:

A skizofrénia nem jelent tudat hasadást. A skizofrénia jelei a hallucinációk, és a paranoid vagy bizarr téveszmék.

Ha valakinek tudathasadása van, na akkor van kettő vagy több személyisége is.

2014. márc. 15. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!