Ez lehet skizofréniára utaló jel?
Mostanában néha elkap egy furcsa érzés... Nem biztos, hogy le tudom írni, meg az sem, hogy mások megértik, de próba-szerencse.
Szóval az van, hogy néha azt érzem, hogy az agyam "elhagyja" a testem. Az a lényeg, hogy teljesen tudatában vagyok annak, amit csinálok, mégis úgy érzem, mintha nem én tenném. Félreértés ne essék, semmi hülyeséget nem csinálok, teljesen normálisan viselkedek, de olyan, mintha más beszélne vagy cselekedne helyettem... Mintha rámkötnének egy robotot, és az agyam neki parancsolna a testem helyett. Remélem, lesz aki megérti, mert ennél jobban nem tudom megfogalmazni.
Ez skizofréniára utal? Vagy mi lehet ez? Kérlek, segítsetek, egy kicsit most megijedtem. Sosem volt a családomban skizofrén, csak depressziós, tehát elméletileg hajlamom nincs rá...
Ez deperszonalizáció, nagyon sokan megtapasztalják pillanatokra. Semmi köze a skizofréniához, bár tény, hogy elég ijesztő érzés.
Mivel csak néha van ez az érzésed, ezért ez még természetesnek mondható, fölösleges aggódnod miatta. Stressz, kialvatlanság, mentális vagy fizikai kimerültség, kávé és egyéb tudatmódosítók gyakoribbá tehetik az érzést, azokat kerüld. De legfőképp nem aggódj az elmeállapotod miatt, minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!