Milyen hardver hibákra utalhatnak ezek a problémák?
Az lenne a meglehetősen furcsa problémám , hogy sem a Bios nem látja a merevlemezt , sem pedig azok az operációs rendszerek amelyeket telepíteni próbáltam dvd-ről. Mivel ezek Linuxok ( Arch , Ubuntu , Debian) így van live verziójuk és használhatóak dvd-ről azokat tudom csak elindítani , telepítésük viszont nem lehetséges.
Már több mint 1 éve telepítettem az Arch linuxot a gépemre és ment is sallangmentesen , ám most az utóbbi 2 hétben durva lassulásokat figyeltem meg , fagyás ugyan nem volt , de nagyon feltünő volt a gyorsaságbeli különbség , főleg hosszú üzemidő után , minél tovább ment annál rosszabb.
Tegnap pedig szintén lefagyott néhány szoftver (maga az operációs rendszer nem) , viszont ezután egyszer csak elsötétült a képernyő és az Arch nem indult többé el a merevlemezről….ekkor léptem be a BIOS-ba – ami szintén tízszer annyi idő alatt töltődött be mintsem az normális lenne – és… a boot sorrend állításánál nem lehetett a merevlemezt első helyre tenni (eleve azon volt amúgy) mert nem látta.
Debian telepítő dvd-t betettem , bootoltam róla , de a particionálásnál kiírja , hogy „ nem találtam merevlemezt” , az összes telepítővel így jártam amit próbáltam , vagy ezt írta ki , vagy azt , hogy nincs hely , ami lényegében ugyanaz: nem látja semmi a vincsesztert.
Viszonylag leharcolt gépről van szó (volt hogy napi 8-12 órát ment), a merevlemezt leszámítva minden alkatrész 4 éves , viszont a vincseszter pont a legújabb az idén januárban lett cserélve.
Emiatt én nem feltétlenül gondolnám , hogy biztosan a merevlemezzel lehet probléma… de lehet tévedek.
Processzor: Pentium Dual Core CPU E5700 3.00 Ghz X 2
Memória: 3 GB RAM
Szabad hely: 957,1 GB
Videokártya: Advanced Micro Devices Inc. AMD/ATI Caicos Radeon HD6450/7450/8450 R5 230 OM 64 bit
Operációs rendszer: Arch Linux Cinnamon 64 bit
Ez milyen hardver problémákra utalhat ?
4-én bevittem szervízbe , kiderült , hogy a merevlemez dobta be a kulcsot , garanciális volt még , kicserélték.
Konkrétan , hogy mi volt a baja azt nem tudom , mert nem én hoztam haza a szervízből gépet.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!