Érdemes elvégezni egy egyetemet kb 30 évesen? Lelki oldalát tekintve: lelki egészség, életvezetés.
Úgy néz ki, párkapcsolatra esély se lenne közben.
A testi egészségemre való odafigyelésre se (pedig nagyon rám férne).
A hobbijaimra se.
A karrierhez esetleg jól jön, de nem feltétlen kell. Nem is feltétlen akarok karriert és ha mégis szülnék (amit én 30 felett későinek tartok), úgyse megyek vissza dolgozni pár évig.
Az a baj, hogy az estit már elkezdtem, mert akkor nem láttam jobb megoldást...
PUNNYADÁS, LOL!!!! Még hogy punnyadás, meghalok!
Ha inkább punnyadni akarsz, akkor tényleg hagyd a csudába az egyetemet. Rangsorolni kell, ez a titok.
Amúgy bocsánat, félreértettem a kiírást.
Mondom a saját tapasztalatomat, szintén munka melletti tanuló vagyok, ráadásul visszaeső: már vagy 20 éve. A punnyadás, a barátok meg a rokonok kiesnek sajnos, aki megérti, hogy miért, az igazi barát, aki nem, az menjen is. A rokonok más tészta, ők maradnak mindenképpen. (Jajdejó.)
Alvásból lehet lecsipkedni itt-ott, nem tragédia, ha egy fiatal felnőtt ember nem alszik napi 8 órát.
Hobbid majd lesz akkor, ha nem tanulsz.
Sportolni lehet napi húsz percben is, sőt, öt percben is, vagy olyan kötött módon, hogy beírod a napirendedbe, mint egy üzleti eseményt, és betartod. Nem most kell maratonra felkészülni, nem most fogsz ironmant teljesíteni, hanem majd ha ráérsz.
Csak az a gond, hogy borzalmasan gyenge vagyok, a szívem, tüdőm se jó, izmaim katasztrófa. Akkor hinnéd el, ha látnád, hogyan megyek fel akár a 2. emeltre vagy bringával hogyan teketek fel egy pesti Duna-hídra.
Napi 20 perc torna már szerintem is jó, heti 3 alkalommal 20-20 perc már talán szinten tartja az embert, de ennyi idő se jut rá és ez már baj.
Félmaratont nem akarok, de 5 - 10 km futás 7 perces kilométerekkel jó lenne.
30 év felett más teste is nagyon hanyatlik, nem gondolom, hogy bármire is ráérnék...
Amit leírtál, az ne haragudj de nem élet.
100 ezer forinttal több fizetésért nem akarok ennyit szenvedni, pláne, hogy kedvelem a programozást, de nem vagyok hű de elhivatott.
Ha a tragikus egészségi állapotom ellenére mégis szülnék, kész vagyok örökre ott hagyni a pályát.
Azért ne haragudj, ez nevetséges, az ember azért ne sportoljon, ne fotózzon, ne utazzon (vagy max csak nyáron), ne túrázzon, hogy 2 felsőfokú végzettsége legyen (és összesen még több végzettsége), mert akkor tud majd segíteni a gyerekeinek (ha lesznek)?
Bár igazán nem tudom, hogyan lesznek, ha már most beteg vagyok és 30 felett már azért késő szülni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__..
Itt 13-as vagyok, csak ennyire élek máshogy, mint arra szükségem lenne.
Hát én nem lennék annyira elvetemült, hogy egyetemre menjek, de hálistennek az álommelómat OKJ-s végzettséggel is tudom végezni nem rossz pénzért és még így is marad rengeteg szabad napom majd.
Kedves Kérdező! Ne haragudj, de a hozzáállásodat nézve szerintem nem tudnád elvégezni és ezzel nincs is semmi baj, mert nem mindenkinek való. Ha a jelenlegi végzettségeddel/munkáddal nem vagy megelégedve akkor válts ahol normálisabbak a munkaviszonyok vagy tanulj ki OKJn egy új szakmát.
De, el tudnám végezni, mert sajnos nagyon törtető vagyok a tanulásban, tegnap is tanultam vagy 8 órát, ma is tervezek még.
:/
Csak károsnak érzem úgy élni, hogy semmi más nincs az életemben, csak tanulás és munka, tanulás és munka.
Én belekezdtem levelezőn gazdasági jépzésbe mérnökként munka mellett, de abbahagytam!
1 év alatt kevesebb mint fél évnyi tárgyat teljesítettem, és rengeteg szabadnapom ráment, nekem nem éri meg 5 évet elveszteni az életemből emiatt.
A befizetett tandíjat elbuktam, de nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!