Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hol kérhetek segítséget ha...

Hol kérhetek segítséget ha nem kapok a szakemberektől?

Figyelt kérdés

Vannak problémák az életemben amiket nem tudok megoldani,feldolgozni.

Eddig ahány pszichológust kerestem annyian voltak teljesen haszontalanok.

Nem vettek komolyan,kihasználtak,elküldtek.

A pszichológusok nem segítenek akkor hol kaphatok segítséget?

2017. okt. 31. 11:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen jellegű problémáid vannak? És hol kerested a pszichológusokat, nekik pontosan milyen végzettségük volt? Érdemes olyan szakembert keresni, aki a te problémádban járatos, tapasztalt.

De ha leírod, milyen jellegű problémád van, megpróbálok segíteni, hogy hova érdemes fordulnod.

2017. okt. 31. 14:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha olyan pszichológusnál voltál, aki nem kiképzett terapeuta, akkor ne csodálkozz.
2017. nov. 1. 17:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Ha rossz ajtót kopogtatok akkor illő nekik útbaigazítani.

Amit nem tettek meg !

Olyan gondjaim vannak amire a honlapon,a hirdetésekben hivatkoznak,hogy ilyesmivel kereshetjük meg őket.

2017. nov. 2. 12:04
 4/8 A kérdező kommentje:

Felhoztam náluk néhány olyan témát amivel elvileg őket keresni lehet és segítenek benne.

Nem segítettek

1,

Említettem,hogy van egy kisebb szociális fóbiám.

Nem foglalkoztak vele.

[link]

Bár az egyes pszichoterápiás módszerek különböző elméleti háttérrel és eszköztárral dolgoznak, közös bennük az, hogy a szociális fóbiás ember énképén formálnak: a túlzó, negatív fantáziákat átdolgozva reálisabb önértékelést tesznek lehetővé.

[link]

A szociális fóbia gyógyításában jelenleg a Kognitív viselkedésterápia tűnik a leghatékonyabbnak, ami az irreális gondolatok, képzetek és attitűdök helyreállításával csökkenti a szorongást. 8-12 alkalom alatt látványos javulás érhető el, ami annak köszönhető, hogy ez a fajta szorongás gondolkodás sajátosságainak az eredménye, ezért a gondolkodás korrigálásával mérsékelhető és megszüntethető.

Arról is sokat beszélnek és írnak(pl a mostani Nők lapjában is)Hogy a születésnek és az első 1 évnek milyen fontos hatás van a párkapcsolataink alakulásában.

Nálam itt is volt gond.

Azt mondták ez nem fontos nem kell vele foglalkozni.

Úgy néz ki,hogy a gyakorlat teljesen más, mint amit a marketing sugall.

Hogy kérjek úgy segítséget pszichológustól ha már eleve erős ellenszenv és rossz tapasztalataim vannak a szakmával kapcsolatban?

2017. nov. 3. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Ingyenes pszichIÁTER járóbeteg ellátásban.
2017. nov. 3. 12:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Life Coachoktól, barátoktól, a pszicho szakembereket, szerintem felejtsd el, nagyon nagyon ritka aki jó közülük, és mire megtalálod, ha egyáltalán megtalálod, már nagyon sokat árt akikhez elmész .
2017. nov. 3. 13:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Nézz utána, hogy mi az integratív pszichoterápia (KIP, ego-state, regresszió, Bradshaw, Rossi, Ericksoni módszerek).
2017. nov. 3. 16:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Sosem fordulnék olyan emberhez a gondjaimmal akit ismerek vagy ismeri a családom,rokonaim.

Nincs kivel megosztani a gondjaim,de az nem is segítene. Az,hogy kimondjuk nálam már kevés.

Vajon mindenhol elérhető az integratív pszichoterápia amikor amikor még kognitív viselkedésterápiával foglalkozó szakembert sem találtam?

2017. nov. 3. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!