Hol kérhetek segítséget ha nem kapok a szakemberektől?
Vannak problémák az életemben amiket nem tudok megoldani,feldolgozni.
Eddig ahány pszichológust kerestem annyian voltak teljesen haszontalanok.
Nem vettek komolyan,kihasználtak,elküldtek.
A pszichológusok nem segítenek akkor hol kaphatok segítséget?
Konkrétan milyen jellegű problémáid vannak? És hol kerested a pszichológusokat, nekik pontosan milyen végzettségük volt? Érdemes olyan szakembert keresni, aki a te problémádban járatos, tapasztalt.
De ha leírod, milyen jellegű problémád van, megpróbálok segíteni, hogy hova érdemes fordulnod.
Ha rossz ajtót kopogtatok akkor illő nekik útbaigazítani.
Amit nem tettek meg !
Olyan gondjaim vannak amire a honlapon,a hirdetésekben hivatkoznak,hogy ilyesmivel kereshetjük meg őket.
Felhoztam náluk néhány olyan témát amivel elvileg őket keresni lehet és segítenek benne.
Nem segítettek
1,
Említettem,hogy van egy kisebb szociális fóbiám.
Nem foglalkoztak vele.
Bár az egyes pszichoterápiás módszerek különböző elméleti háttérrel és eszköztárral dolgoznak, közös bennük az, hogy a szociális fóbiás ember énképén formálnak: a túlzó, negatív fantáziákat átdolgozva reálisabb önértékelést tesznek lehetővé.
A szociális fóbia gyógyításában jelenleg a Kognitív viselkedésterápia tűnik a leghatékonyabbnak, ami az irreális gondolatok, képzetek és attitűdök helyreállításával csökkenti a szorongást. 8-12 alkalom alatt látványos javulás érhető el, ami annak köszönhető, hogy ez a fajta szorongás gondolkodás sajátosságainak az eredménye, ezért a gondolkodás korrigálásával mérsékelhető és megszüntethető.
Arról is sokat beszélnek és írnak(pl a mostani Nők lapjában is)Hogy a születésnek és az első 1 évnek milyen fontos hatás van a párkapcsolataink alakulásában.
Nálam itt is volt gond.
Azt mondták ez nem fontos nem kell vele foglalkozni.
Úgy néz ki,hogy a gyakorlat teljesen más, mint amit a marketing sugall.
Hogy kérjek úgy segítséget pszichológustól ha már eleve erős ellenszenv és rossz tapasztalataim vannak a szakmával kapcsolatban?
Sosem fordulnék olyan emberhez a gondjaimmal akit ismerek vagy ismeri a családom,rokonaim.
Nincs kivel megosztani a gondjaim,de az nem is segítene. Az,hogy kimondjuk nálam már kevés.
Vajon mindenhol elérhető az integratív pszichoterápia amikor amikor még kognitív viselkedésterápiával foglalkozó szakembert sem találtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!