Elegem van. Van így valaki? 3 mentális betegségem van.
15
Mondjuk speciel a gyógyszerről lebeszélő marhának szólt, de, ha magadra vetted a te bajod...
Kedves Kérdező!
Tudod, ha kapsz egy diagnózist(ami lehet téves is) az lehet kontraproduktív, ami annyit jelent, hogy szépen bebizonyítod a doktorbácsinak/néninek, hogy te tök beteg vagy. Ez úgy zajlik, hogy a fehérköpenyest kevesen kérdőjelezik meg. Bemész egy ellátó egységbe, már betegnek érzed magad, kapsz egy megnyugtató diagnózist ..megnyugszol, hogy tudod mi okozza a szenvedésed...utána olvasol, anonim oldalakon jó sok infót gyűjtesz...természetesen kapsz egy vödör "gyógyszert" amitől még több bajod lesz, de valamibe kapaszkodni kell. Ahelyett, hogy bíznál a saját megérzéseidben.
A hiba ott van, hogy a pszichiáter nem téged lát, Csak a diagnózist a címkét és Nem fogsz meggyógyulni, mert neki nem az a célja! Neki az a célja, hogy gyógyszer fogyasztóvá válj és benne maradj a rendszerben. Ugyanis ez működteti.
Életed végéig élhetsz megpecsételve stigmatizálva.
17
Van egy jó ötletem, beraklak egy sima bipolárisok csoportjába, aztán ott süsd el ezt a dumát! :D Hidd el, évekig én is ezzel próbálkoztam, más is szereti Felmdárt. Csak épp az a baj tudod, hogy ez mind szép és jó, már így hangzásra! :D De tudod amikor a bipoláris lemegy az életről évente 8x, meg ilyen apróságok, akkor te aztán beszélhetsz címkékről, meg ilyen ökörségegről :D Tök jól hangzik Andris dumája, én is szeretem, sőt képzeld el, nálam még igaza is volt! Majdnem. Ugyanis nem vagyok bipoláris, és pont az általa imádott LSD óta tudom, hogy nincs ilyen problémám. De, például ugyan úgy ADHD vagyok, meg EUPD. Na, erre még az ő dumája se volt megoldás.
Tény, hogy sok a félre diagnosztizálás. Tény, hogy sokszor csak a sokadig gyógyszer válik be. Viszont, a kedves kérdező amit leír, az se nem félre diagnózis, se nem rossz gyógyszer. Amit leír az tökéletesen az, amivel diagnosztizálva van. Tudod mi a kontraproduktív ebben az esetben? Azzal tömni a fejét, hogy ezért ő lesz a hibás, vagy, hogy másképp csinálná, baja se lenne. Én örömmel elviszlek egy pszichiátriára, megnézheted magad is, hogy milyenek azok az emberek, akik nem olyan szerencsések, hogy itt a neten okoskodjanak 2 Feldmár videó után.
Kedves kérdező, nekem diagnózisból van sok, mondjuk nem mind igaz valszeg, de ez mindegy. Van borderlineom, meg ADHD-m, meg generalizált szorongásom, ez biztos. Tudom, hogy mind az OCD mind a skizoid meglehetősen nehezíti a társas kapcsolatokat, nagyon sajnálom, hogy ezzel kell megbírkóznod. Én nekem valamennyivel könnyebb a dolgom, mert extrém extrovertált beszélőgépként nekem könnyen megy a barátkozás. Viszont például a párkeresés a borderline miatt nem könnyű. De, én szerintem nyomni kell, másképp tényleg nincs értelme az egésznek.
Szerintem az elején próbálkozz facebookos csoportokban, például Bipolárisok között, ők jó fejek. Ha gondolom privátban megadom az egyik csoport linkjét, ott rendes mindenki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!