Lehet, hogy van valami mentális betegségem? 19/F
Az utóbbi pár hétben azt vettem észre magamon, hogy magamban beszélek amikor senki nem hallja, és kezd elábbhagyni a motivációm mindennel kapcsolatban, amit eddig csináltam. (hobbi, tanulás) Teljesen érzelemmentesen állok mindenhez, semmi motivációm nincs a hétköznapokban, ami miatt úgy érzem érdemes lenne felkelnem reggelente, csak sodródok.
Lehet szakember kéne, de nem merek a szüleimnek szólni. Szétszórtnak érzem magam, nem tudom mit akarok, nem tudom mit miért csinálok, csak csinálom.
Az, hogy magadban beszélsz, nem betegség. Nagyon sokan beszélnek magukban akkor, mikor tudják, hogy más nincs a közelben.
A többi tünet pedig lehet a téli lehangoltság miatt. Ilyenkor nekem sincs kedvem a hobbimhoz és kertben dolgozni, pedig lenne mit.
Azt mondják,hogy jó ha hangosan ki mondod a gon dolataidat.Viszont tulzásokba nem szabad esni.
A január hónap nálam is igy szokott lenni, semmihez nincs kedvem.
Ha hipochonder vagy ne olvasd el.
-Amit leírtál az a skizofrénia megjelenése előtti szakasz tünetei.
-Lehet enyhe depresszió
-Vagy akármi más ami lehangol, ezt már csak te tudhatod.
Az önmagadban való beszélés teljesen normális.
Ami utána következik az is, mert vannak ilyen szakaszok az életünkben mikor a felkelésnek se látjuk értelmét és sodródunk DE ha ez hosszútávon így marad keress fel egy szakembert.
Ha úgy érzed nincs kivel megbeszélned akár a hétköznapi problémáidat és ez neked gondot jelent, akkor is érdemes egy hónapban egyszer elbeszélgetni egy pszichológussal, hátránya nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!