Szerintetek lehet valami mentális betegségem vagy csak a serdülőkor?
Figyelt kérdés
Észrevettem magamon hogy sokszor annyira alap dolgokon tudok megsertodni vagy épp sírni, mikor amúgy tudom hogy hülyeség de akkor épp nem érdekel. Vagy van hogy egy embert egyszer szinte "istenitek" utána csinál valamit és már majd nem hogy utálom. Miért lehet ez? Esetleg borderline vagy valami hasonló vagy majd kinövöm?2019. nov. 2. 18:40
1/4 A kérdező kommentje:
Minden választ meghallgatok legyen negatív vagy pozitív, csak már engem is idegesít ez az egész hogy miért vagyok ilyen.Esetleg ha valaki hasonló dolgokat tapasztal annak örülnék ha megosztana velem
2019. nov. 2. 18:42
2/4 anonim válasza:
Utalhat borderline-ra, de pontosan a kamaszkori ingadozások miatt nem szokták diagnosztizálni 18 éves kor alatt. Afelett pedig a rorschach tesztet szokták bevágni, az meg szokta mondani a tutit általában. Szépen látszanak a border jegyek benne. Szóval egyelőre próbáld magadat kontrollálni, gondold át a helyzeteket, hogy mi miért történt, magyarán logikai alapon nyugtasd magadat. Például, ha valaki rossz hangnemben szól hozzád és egyből sírhatnékod támad, akkor vezesd fel magadban a konkrét okokat, tehát ne az legyen az első gondolatod, hogy utál, hanem mondjuk ideges, fáradt, stb. Ha border is vagy, akkor már el tudsz indulni egy alapon, tudsz magadon segíteni és ez nagyon fontos.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ😊. Hát az a baj szerintem hogy anya egyedül nevelt és lehet ez is közbe látszik. Pl, mikor barátom elfelejt felhivni telefonon (ami elég gyakran megtortenik) mindig arra gondolok h biztosan nem szeret vagy nem vagyok neki elég fontos, általában ilyen dolgokból vannak nézeteltérések is. Amúgy nemsoká 19,l
2019. nov. 2. 19:10
4/4 anonim válasza:
Általában az anya hiánya/eltávolodása okozza ezt a személyiségzavart, de hallottam olyan esetről, hogy az apa hiánya, de az sokkal ritkább. Apai részről az szokott gondot okozni, ha az anyának sok párkapcsolata van és a gyerekben nem tud kifejlődni egy konkrét apakép. Viszont tudtam olyanról is, akinek az égvilágon semmi probléma nem volt a szüleivel és úgy volt borderline, de ez a legritkább. Elmehetsz pszichiáterhez, ha gondolod, de az önelemzést nem nagyon szeretik, szóval a tüneteket mondd el csak. Ha hangulatingadozásaid is vannak, az megerősíti. Valószínűleg át fog passzolni a pszichológushoz, ő pedig megcsináltatja veled a tesztet. Egyébként, ha ez így fog történni, arra azt tudom tanácsolni, hogy ne fogd vissza magadat, nincs rossz válasz, ne szégyelld! Mondd azt, amit látsz a képen, akármennyire is betegnek tartod. (Gondolok itt mondjuk csontokra, bőrre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!