Lehet, hogy az antipszichotikumoktól elbutultam?
Szkizofrénia szimplexszel diagnosztizáltak. 6 milligrammos reagilát (kariprazin) szedek már kb egy éve. Azelőtt az abilify-t próbáltam pár hónapig, de azt abbahagytuk. Mióta gyógyszereket szedek, úgy érzem, hogy egyre butább leszek, elvesztettem a személyiségem, nincsenek gondolataim, és belassultam. Ezen kívül nem tudok már beszélgetést fenntartani emberekkel, olyan barátaimmal sem, akikkel pár éve még folyékonyan ment a beszélgetés (bár igazából a kommunikációval mindig voltak gondjaim, aspergeres vagyok). Ezen kívül elvesztettem az érdeklődésemet a legtöbb dolog iránt, például régebben nagyon érdekelt a zene, több albumot is meghallgattam egy nap alatt, most már nem bírok leülni, és meghallgatni egy albumot, legfeljebb séta vagy buszozás közben.
Ha a kezelőorvosomnak erről beszélek, ő azt mondja, hogy ez nem a gyógyszerek miatt van.
Mit tegyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!