Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kiestem a tanulásból vagy...

Kiestem a tanulásból vagy csak elbutultam?

Figyelt kérdés
az egyetemen két félévet passzívan töltöttem, tehát már jó egy éve nem is ültem neki nagyobb erővel tanulni. Közelednek a vizsgák de egyszerűen nem értem ha el kell olvasnom egy egyszerűbb szöveget, és így nagyon keserves a tanulás hogy egy egész napot kell szánjak egy 6 oldalas tételre és még így sem tudom visszamondani. Filmnézésnél is észrevettem, hogy nem bírok végignézni egy filmet mert lefáraszt az, hogy koncentrálnom kell egyfolytában, és a személyes beszélgetéseknél is van hogy csak bólogatok és agyban teljesen máshol járok. Próbáltam már mindenféle vitamint,magnéziumot, nem eszem szemét kaját (csokin kívül). huszonévesen már demenciás lennék?
2018. jan. 10. 14:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de csináltatnod kéne egy MR-t...
2018. jan. 10. 15:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy nagy szerfogyasztó, nem ittad/szívtad el az az agyad és nem változott az étrended, nem létezik, hogy biológiai okokból romlott le ennyire a dolog.

Szerintem egyszerűen csak a figyelmi fókusz irányítása és a tartós figyelem képessége szenvedte el a kihagyást. Ez baromi energiaigényes dolog, ha nem használod, a szervezet leépíti, olyan, mint az edzettség: csak annyira van meg, amennyire épp igénybe veszed és ha sokáig nincs igénybe véve, romlik. Elsősorban a fókuszodon kell dolgozni, erre tökéletes elég sok sport, főleg a jóga, de a meditáció is. Nem kell beleképzelni semmi spirituális katyvaszt, ez egyszerű neurológia. Ha valamit rendszeresen végzel, arra vannak az agyadban jól bejáratott hálózatok, útvonalak. Ha nem végzed rendszeresen, a szervezeted nem fordít energiát pluszban arra, hogy fenntartsa. Hiába nem felejtesz el korizni, attól még vissza kell zökkenj egy hosszú nyár után abba is, pedig az csak pár hónap.:) És persze ott a motiváció is, ami ha nincs, nem megy úgy a lendület. Neked kell megtalálnod, hogy mi az, amitől érdekes lesz az adott dolog annyira, hogy akard csinálni, viszont ha csinálod is, eleinte meg kell szoknod, hogy így működsz. Ez van, hogy több hónap.

2018. jan. 10. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!