Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon kiestem a tanulásból -...

Nagyon kiestem a tanulásból - mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Idén úgy döntöttem, hogy jelentkezem egyetemre, hogy több lelkiismeretes emberhez hasonlóan én is szerezzek diplomát, legalábbis olyan tudást szerezzek, mely érdekel és felhasználhatom jövőbeni munkáimhoz.

Érettségi után sajnos pénzügyi gondjaim akadtak, és el kellett mennem dolgozni. Gyakorlatilag több mint 2 éve nem tanultam rendesen. Most, így két év után viszont úgy láttam, már időm és pénzem is engedi, hogy belevághassak a továbbtanulásba.

Ezek után úgy gondoltam, egy kis ismétléssel bemelegíthetem a agyam. Elővettem egyik könyvemet, hogy egy kicsit felidézzem a tananyagot. Miközben próbáltam értelmezni egyik után a másik elméletet, észrevettem, hogy egyáltalán nem marad meg a fejemben a tudás. Emellett azt veszem észre, hogy délután 6-kor kezdtem el a tanulást és már 23:30 van.

Nem tudom, hogy vagytok ti vele, de azért gimiben ennél sokkal gyorsabban megy mindenkinek a tanulás.

Úgy tűnik, nagyon kiestem. Próbálok jobban koncentrálni, de nagyon nem akar benne maradni a fejemben a tudás. Úgy érzem, mintha visszaestem volna az általános iskola első osztályos szintemhez.

Ezek után elhihetitek, hogy nagyon stresszelek emiatt, mert ha még az "egyszerű" középiskolás tételt se bírom megérteni, mi lesz az egyetemen.

Ebben szeretném segítségeteket kérni. Akinek hasonló tapasztalata van/volt, vagy valamelyik ismerőseitektől hallottatok ehhez hasonló problémát, kérem ossza meg, hogyan lehet túljutni ezen.

Köszönöm a segítségeteket.

2017. febr. 15. 23:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Olyan, mint a futás. Ha hosszabb időt kihagysz, visszaesik a teljesítmény. De bármikor újra szintre tudod hozni magad. Rendszeres gyakorlással. Mindig picit jobban fog menni. Amúgy pedig az egyetem sem agysebészet (hacsak nem orvosira mész ;) ). Nem annyira magas a szint, mint amennyire kiszinezed a fejedben. Menni fog!
2017. febr. 16. 01:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam vele, kihagyás után mentem egyetemre. Az első 2 hónapot megszenvedtem ezmiatt, de hamar visszaszoktam, mennifog, csak idő kérdése :)
2017. febr. 16. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!