Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek attól, hogy depressziós...

Félek attól, hogy depressziós vagyok. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Május elején kaptam egy jobb a munkalehetőséget és felmondtam az akkori munkahelyemen. Sajnos időközben kórházba kerültem tüdőembóliával és elvesztettem mindkét munkát.Egy hónap múlva kiderült, hogy mégsem embóliám volt. Most nincs munkám, teljesen magam alatt vagyok. Nincs olyan nap, hogy ne sírnék és hogy ne vesszek össze valakivel. De tegnap ijedtem meg nagyon, amikor felborítottam a dohányzóasztalt nem törődve azzal, hogy mi lesz a következménye. Van, hogy egy egész éjszakát nem alszok, és van ,amikor akár 12 órát is. Olyankor úgy ébredek, mint akit agyonvertek. Már lassan 2 hónapja, hogy itthon vagyok, de nincs kedvem semmihez. A szennyes, a vasalni való halmokban áll. Mindig belekezdek, de elfog a sírás és nem tudom abbahagyni. Bocsi a sok szöveg miatt, de félek.
2010. júl. 21. 11:27
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

Egyébként meggyógyultál? Mert akkor el lehetne kezdeni ott, hogy örülsz annak, hogy egészséges vagy. Utána pedig hasznossá teszed magad, ha munkád nincs, hát a házimunkával. Aztán arra gondolsz, hogy veszekedni nem érdemes, hiszen akinek nekimész, nem tehet a te nyomorodról.

Egyébként keresni kéne egy jó pszichiátert (nem pszichológust, mert ő nem adhat gyógyszert), és ha indokolt, legalább valami altatófélét beszerezni. Ő el tudja bírálni, hogy kell-e, elég-e vagy kell-e más gyógyszer is.

2010. júl. 21. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
Először is: ez nem depresszió. A depressziónak sosincs oka, a te "rossz kedvednek" van, hiszen elveszítetted a munkahelyedet, átestél egy betegségen. Nem gondolod, hogy az lenne a furcsa, ha ezeket totál közömbösen élnéd meg? Szerintem akkor lenne baj.Az ember érzelmi lény, ha gyász, szomorúság éri, akkor szomorú, lehangolt, ha nyer a lottón akkor örül, ezek teljesen természetes reakciód, nem hiszem, hogy teljesen természetes reakciókat komoly agyi folyamatokba beavatkozó vegyszerekkel kéne kezelni. Azt tudom mondani a problémát kell megoldani, ami persze nem egyszerű, de hidd el az idő minden sebet begyógyít.
2010. júl. 21. 12:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Kedves második hozzászóló!

Az első válaszoló nagyon jót írt. Én is azt mondom, aki nem érzi bármi miatt jól magát, menjen el ha lehet rögtön szakorvoshoz. Ennyit javasolt. Nem tudom, sokan miért azonosítják az orvoshoz menést, a gyógyszer szedéssel. Hadd bírálja már el az orvos, hogy kell e gyógyszer az illető bajára, vagy elég neki valami életmód váltás.

2010. júl. 25. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!