Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyűlölöm magam. Miért van ez...

Gyűlölöm magam. Miért van ez és mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Az önbecsüléssel mégis mire megyek? Én úgy se kellenék senkinek, mert én soha nem leszek elég jó. A volt osztálytársak, munkahelyen a volt főnököm, és az exeim (de leginkább a legutolsó) mindig azt bizonyították hogy én soha nem leszek jó. Az osztálytársaim kigúnyoltak mert szolid, csendes voltam, a volt főnököm szimplán csak utált. Az élet is a volt osztálytársaimat igazolja, hiszen ők nincsenek egyedül, boldog kapcsolatokban élnek. Tehát ők a jók, míg én a senki, mert a kutyának se kellek. A suliban is én voltam az egyetlen akinek nem volt egy biztos baráti köre. Tesi órán se voltam sose ügyes, ezért is kinevettek.

Az exem pedig csak kihasznált. Én sok mindent megtettem érte, míg ő értem nem sok mindent, hazudott, és még csúnyán is szakított. Nyilvánvalóan az új nője biztos jobb, mint én, hiszen én sose vagyok elég jó, kedves senkinek.

Egyszerűen utálom magam, mert csinálhatok akármit se leszek ebben az életben sose elég jó. Már sokszor élni sincs kedvem.

2019. dec. 17. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne mások elvárásait vedd figyelembe. Fogadd el magad. Mindenki olyan amilyen. Eddig bunkókkal hozott össze a sors.
2019. dec. 17. 10:01
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Talál foglalkozz a betegeiddel. Hátha őket nem teszed tönkre.
2019. dec. 17. 10:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Az önbecslés akkor megy a legkönnyebben, ha rendelkezel bármi olyan erős szakmai tudással, amivel jól lehet keresni.

Ez esetben lehetsz elég autonóm, nem kell mások szimpátiáért teperni sem munkában, sem magánéletben. Ha ugyanis tepersz azért, hogy másoknak megfelelj, azt legtöbbször kapaszkodásnak érzik mások, azaz gyengeségnek.

Példák:

- párkapcsolatban jó csaj sok mindent megengedhet magának (ilyentől éppen olyan természetes a hisztériás természet, mint versenylótól), szolidabb meg nem engedheti meg, mert kirakják;

- munkahelyen is az átlagos alkalmazottaknál sokkal nagyobb profitot termelő vagy sokkal nehezebben pótolható munkavállaló több tiszteletet követelhet meg a vezetéstől, ha nem kapja meg, akkor odébb áll

2019. dec. 17. 11:13
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Igazi energia-vámpír lehetsz. Végigolvastam az írásodat, és kevesebb lettem két kilóval...
2019. dec. 17. 11:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Le fogsz pontozni, mert nem fog tetszeni amit írok.

Tessék kimászni abból, hogy magadat sajnálod. A kutyának sem fogsz kelleni, senkit nem fogsz érdekelni, ha így viselkedsz. Ez nagyon szemét, igazságtalan dolog az élettől, de így van.

Egyedül nem fog menni, kell hozzá egy nagyon jó pszichológus.

(Hasonló cipőben jártam én is, bár ennyire nem voltam benne az önsajnálatban meg sose cseszegettek meg utáltak. De én is meg voltam róla győződve, hogy sose leszek elég jó, meg senkinek nem fogok kelleni. Egy évig heti rendszerességgel jártam pszichológushoz, most mondta, hogy lassan befejezhetjük, mert túljutottam rajta, sikeres volt a terápia. Sosem gondoltam volna, de tényleg így van.)

2019. dec. 17. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Arra mennél az önbecsüléssel, hogy nem gyötörnének ezek az alaptalan, rossz érzések. Nyugodj meg, nem él rajtad kívül mindenki boldogan, és csak azért, mert eddig rosszul alakultak dolgaid, nem jelenti azt, hogy mindig így lesz. Meg kell küzdeni érte, az első lépés, mint írták, menj el pszichológushoz.
2019. dec. 17. 20:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Amit gondolsz magadról arra fogsz bizonyítékot találni lépten nyomon, ezért vannak konteók és laposfüld hívők, egyszer egy cikk megtetszik nekik utána már nem is fogadják be ami az ellentétét bizonyítja...így vagy te is, nem lehet szeretni azt aki nem hiszi el magáról hogy szerethető. Előbb magaddal kell békében lenned, aztán jöhetnek a többiek.
2019. dec. 17. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!