Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért gondolják egyesek hogy...

Miért gondolják egyesek hogy jó tanács az hogy egy depressziósnak azt mondják kapja össze magát?

Figyelt kérdés
2019. dec. 9. 18:36
 1/7 anonim válasza:
62%
Összekapni kocsit meg hazat szoktak nem embert azert.
2019. dec. 9. 18:47
 2/7 anonim válasza:
100%
Ja bocs aszt hittem aszt kerded mert nem jo otlet. Am nemtom.
2019. dec. 9. 18:48
 3/7 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Mert nem élték át - és többek között emiatt - nem érzik át a helyzetet. Nem értik, hogy a depresszió pont az összekapás üzemanyagát, gyújtását, az akaratot öli meg. Ne láss bele azokba a válaszokba többet, mert nem érdemes.

Sajnos sok korlátolt elme ma is csak hisztinek tekinti a depressziót akárcsak az allergiát.

2019. dec. 9. 18:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mert tudatlanok. Mert nem empatikusak. Mert azt mondani sokkal egyszerűbb, mint támogatást nyújtani. Mert "jót" akarnak.

Az átlagemberek sajnos sokszor nem veszik elég komolyan az úgymond "enyhébb" mentális betegségeket, mert a bekorlátolt elméjükkel azt hiszik, hogy nem olyan súlyos az, csak figyelemfelhívás, hiszti, stb.

Sokszor csak az érti meg igazán, aki szintén átéli/átélte.

Én pont most voltam pszichiáternél, felírta a gyógyszereket annak rendje és módja szerint, anyám meg teljesen kibukott rajta, mert szerinte nem kéne szednem, és más megoldást kéne találnom. Ha lenne más megoldás, és segítene annyi, hogy "kapjam össze magam" akkor már rég nem ott tartanék ahol most...

2019. dec. 9. 19:03
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Mondhatja,aztán vagy beválik vagy nem.Tisztázni kellene a kérdés megválaszolásához azt,hogy ki a depressziós.
2019. dec. 10. 07:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem jó tanács az biztos. Régen nem működik az, hogy pozitívat hazudjunk magunknak. Én az elengedés technikát használom.
2019. dec. 10. 16:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Mi a lényege a technikának?
2019. dec. 10. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!