Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen tanácsot adnátok egy...

Milyen tanácsot adnátok egy olyan embernek, aki öngyilkos akar lenni?

Figyelt kérdés
Jó lenne, ha egy pszichológus vagy egy olyan ember válaszolna, akinek már volt dolga ilyesmivel, de mivel itt nem sokan vannak, jöhet más is. Nyilván más választ különbség van egy depressziós mindenre sz.rok, egy mindenét elvesztett és egy feltünési viszketegségben szenvedő tinilány között. egy tinilánynál beválna a "minden jobb lesz, ne aggódj" szöveg, de a depressziósnak mit lehet mondani, aminek a legnagyobb az esélye, hogy beváljon. Nincs ilyen ismerősöm, csak kíváncsiságból kérdezem.

2019. szept. 21. 10:18
 1/5 anonim ***** válasza:
4%
Ha valaki el akarja dobni az életét akkor neki az nem értékes. Mert vagy más nem értékelte,vagy a saját életét nem tudja értékelni. tanuld meg értékelni az életet és a problémákkal együtt élni.
2019. szept. 21. 10:57
 2/5 Pupusz ***** válasza:
83%
Problémák mindig is voltak és mindig is lesznek. Nem mindegy, hogyan viszonyulunk hozzájuk. A depresszióst eltemetik a problémái, úgy érzi, nem tudja megoldani őket, az öngyilkos feladja. Aki lemond az életéről, az feladja, letesz róla, hogy jobb lehet. Nekem is volt ilyen időszakom. Átvészeltem és sokkal jobb lett. Pszichiáter sokat segített és a hit. A depresszióst becsapja a saját agya, ami beteg. Ezért egy betegség, ami gyógyításra szorul. Orvosi segítség kell.
2019. szept. 22. 07:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Már semmilyen tanácsot nem adnék. Családtagomat sem sikerült meggyőzni arról, hogy van még esélye normális életre, pedig nagyon igyekeztem. Megtette..

Engem sem tudna senki lebeszélni róla, ha úgy istenigazából elhatároznám.

2019. szept. 22. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:
2019. szept. 23. 06:52
 5/5 anonim ***** válasza:
2019. szept. 23. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!