Szerintetek érdemes más pszichológust keresnem?
Nem vagyok vallásos, de esetleg beszélgess lelkésszel/pappal, ha meg vagy keresztelve.
Pl. apai nagyapám temetésén egy 80 körüli református lelkészről én is megállapítottam, hogy ez az öreg profibb lélekgyógyász, mint amilyen lehet bármelyik pszichológus.
Utána odamenetem az öreghez megdicsérni a beszédét. Beszélgetni kezdtünk, amit mondott annak meg a lényege az volt, hogy igen ő szakmailag elhívatott arra, hogy a gyülekezetében levők lelkét ápolja, ott van mellettük a legnagyobb boldogságukban is, amikor házasodnak, gyereküket keresztelik, meg a tragédiáiknál is. És bár náluk nincs gyónás, de a gyülekezet tagja sokszor megkeresik lelki bajaikkal, amit ő jobban is tud kezelni bárki másnál. Mindezt úgy mondta, hogy hitelesebben nem is lehetett volna. (Persze ez egy kivételes lelkész volt, pár évre rá egy távolabbi rokon református temetésén egy igen gyenge kis harminc körüli dagi szerencsétlen csaj volt a lelkész.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!