Szerintetek érdemes más pszichológust keresnem?
Hagyd.
Én egy olyan emberhez mentem, aki távolról nagyon szimpatikus volt, több írását is olvastam. Élőben elég nagy csalódás volt, végig ilyen felvett műmosolyt alkalmazott, ő fel is vette a telefont, amikor hívták, illetve saját élményeiről mesélt vagy 20 percig valaminek kapcsán.
Kétszer voltam, aztán megírtam neki, hogy nem megyek többet, azt is, hogy miért.
Ugyanolyan rokonszenvesen válaszolt, ahogy írni is szokott - én pedig kerestem mást.
Trollok kíméljenek, éld ki magad máshol! Annyira csak én érzem annak, hogy van olyan családtagom, aki már öngyilkosságot fontolgat anyám miatt... Nem, nem azért vágott pofákat, tuti, nem most hall először ilyenekről...
Kettes! Köszönöm a kedves választ! Igen, nagy csalódás az ilyen sajnos. Erről a szakemberről is áradoztak a neten, de így utólag azt mondom, túlértékelt.
Mindenképpen menj máshoz! Én is voltam hasonló helyzetben, és a végén nagyon megbántam hogy nem váltottam akkor, mikor először gondoltam rá, hiszen így kidobáltam a pénzt az ablakon.
Nehéz kifogni egy jó pszichológust, mert a legtöbben az önbizalomhiányt meg ezeket nagyon jól tudják kezelni, de egy összetettebb probléma hallatán meg csak pislognak, mint hal a szatyorban.
Materialistaként is úgy gondolom, hogy nők többségének már az önmagában gyógyszer lelki bajra, ha empatikusan meghallgatják őket, pár jó tanácsot adva, tök mindegy hogy ez párjuk, barátnő, pap/lelkész vagy pszichológus/pszichiáter.
A pszichológus ennek egyértelműen nem tesz eleget, ha közben nem érzed rajta, hogy empatikus, az óra bámulás meg egyenesen tiszteletlenség. Ha HR-es lenne állásinterjún és a pályázó nézegetné az óráját, akkor ő ezért tutira kirostálná.
41F
Segíteni nem tud, és nem is várható el olyan formában, hogy majd ő megoldja a családotok problémáit. Ez lehetetlen.
De ahogy írod adott tanácsot, hogy szakítsd meg a kapcsolatot, és te is ezt szeretnéd. Meghallgatott, megerősített abban, amit kigondoltál. Mást nem nagyon tud tenni.
Viszont kipróbálhatsz egy másikat, hogy ő milyen. Mást ő sem tud tenni. De talán szimpatikusabb lesz, mint a mostani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!