Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, aki egyetemre jár...

Van olyan, aki egyetemre jár és szociális szorongással küzd?

Figyelt kérdés

Mivel oldjátok a szorongást??

Sport, alkohol, gyógyszer??

2019. szept. 9. 23:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
Nekem most szerencsém van akkor a 10-eshez képest.Én még családal lakok,és csak kb 30 percre van az egyetem.Ezzel az állapottal,amire jutottam,nem lehet sok mindent csinálni szerintem.Lehet enyhíteni,de ezzel együtt kell élni,sajnos...Szerintem nagyon sokat segít(hetne),ha van olyan társaságod,ahol ezt elfogadják és támogatnak miatta...Na,én ezt keresem már vagy 15 éve sikertelenül...Illetve vissza térve az álmatlanságra,az elég rossz,mert fáradtan még inkább megvisel a dolog és mégjobban ideges leszel...Nálam talán még az is közre játszhat a szorongásomban,azon kívül,hogy nem bírom a tömeget.,hogy alacsony az önbizalmam is.Az izzadság miatt mindig azt hiszem,hogy rólam beszélnek,ennek hála egy folyamatos idefesség fog el.Ezellen próbálok vmit tenni,mert ez így elviselhetlen...
2019. szept. 11. 20:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Én most vagyok másodéves. A múlt héten engem előadáson felszólított az előadó, és úgy megijedtem, hogy még azt se tudtam hirtelen, hogy mi lenne a feladat (pedig előtte végig figyeltem és értettem), így csak totál kussban ültem és vártam, hogy valaki mást kérdezzen, nagyon gáz volt. Ráadásul egy csomó ideig fel sem tűnt, hogy engem kérdez :D Holnap lenne megint az az előadás, de nagyon erősen gondolkodom, hogy nem megyek be.

Egyébként próbálok minden órán leghátra ülni a szélére (ez lett a vesztem azon az előadáson mondjuk, mert a hátsókat kérdezte főleg), mert engem az nagyon zavar, ha mögöttem vannak emberek. Ha sikerül leghátra ülnöm, akkor tök jól elvagyok.

Egyébként én is folyamatosan izzadok, aztán emiatt még idegesebb vagyok...

Zenét is próbálok néha hallgatni, de ez is inkább csak plusz stresszel jár, mert félek, hogy kihallatszik a fejhallgatóból (és elég furcsa zenéket hallgatok, szóval nem lenne jó... :D).

Többnyire a telefonomon szoktam játszani, nehogy valaki megszólítson.

De nem rosszabb, mint a gimi. Azt is kibírtam valahogy, ez is menni fog.

2019. szept. 11. 22:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy az ember túl éli a gimit és egyetemet, de ez után jön a neheze a munkahely?
2019. szept. 11. 22:41
 14/16 anonim ***** válasza:
No igen, ettől félek én is, hogy elmegyek majd a világ összes állásinterjújára, aztán sehova se kellek majd, mert azt hiszik, hogy idióta vagyok. Magától a munkától nem félek, az majd lesz valahogy. A munkatársakat meg lehet szokni, ahogy az osztálytársakat is megszoktam.
2019. szept. 11. 23:17
 15/16 A kérdező kommentje:
Milyen szakra jársz?
2019. szept. 12. 00:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Programtervező informatikus.
2019. szept. 12. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!