Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tulajdonképpen miért baj az,...

Tulajdonképpen miért baj az, ha valaki eldönti, hogy fiatalon akar meghalni?

Figyelt kérdés
Az életem egy nyűglődés és kielégületlenség, mióta az eszemet tudom, és nem látom be, hogy ez mitől változna. Belefáradtam. Nekem ennyit mért az élet, nem akarok ebben az állapotban több évet lehúzni. Megalázónak érzem a létet. Minek folytassam?
2019. szept. 9. 00:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ebből a SOTE-t ismerem, ez négy hetes. Ahhoz hogy felvegyenek, kell hogy,céljaid legyenek. Akarj jobban,lenni. Én a helyedben elmennék egy első interjúra oda.

2019. szept. 10. 16:52
 22/27 A kérdező kommentje:

"Amúgy olvasva az írásaidat, nekem úgy tűnik, a legnagyobb gond, hogy zéró kommunikáció van a családotokban, annak, hogy apádnak fingja sincs arról, hogy te hogy vagy, annak is 2 oldala van: ő nem figyel, de te meg nem nyitod ki a szádat. Próbáltad már, hogy leülsz vele, és elmondod neki, amiket ide leírtál?"

Sokszor próbáltam. Nem szoktam sikerrel járni. Apám oly mértékben képtelen fókuszt váltani, hogy pár mondaton belül mindig arra tér rá, hogy VELE például ez meg ez volt gyerek/fiatalkorában. Nem tud kilépni a saját fejéből, azt hiszi, hogy mindenki ugyanúgy működik mint ő, és ami neki jó, az másnak is jó, ami neki rossz, az másnak is rossz. Rohadt nehéz vele kommunikálni. Valahogy nem megy neki az, hogy érzelmileg ráhangolódjon egy másik emberre és elengedje közben saját magát.

"Azt mondod, 0-24ben dolgozik, nem lehet, hogy azért, mert azt érzi, hogy valójában senkinek nincs szüksége rá, és a munkájába menekül?"

Megfelelni vágyik, azért menekül a munkájába. Meg azért, mert a munkája során sok kis, egyszerű feladatot kell megoldania, nem ilyen nagyívű, mély dolgokat, hogy mi van a fiával. Ahhoz önreflexió is kéne. Tulajdonképpen amikor az én életemmel néz szembe, akkor saját magával is szembe kéne néznie, azt pedig már nem. Apám nagyon sikeres elfojtó. Amúgy meg ja, nulla kommunikáció van a családunkban. A munkán kívül másról nincs is nagyon szó.

2019. szept. 10. 21:13
 23/27 A kérdező kommentje:
21: Ez amúgy jól hangzik, de ide be tud jutni földi halandó? Ha ingyenes, és jó, akkor gondolom, ezrek állnak érte sorba. Még fizetős rendszerben is nagyon nehéz jó szakemberhez jutni, akivel érdemi változást lehet közösen elérni.
2019. szept. 10. 21:14
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Be lehet jutni. Az szokott lenni a kérdés, hogy a problémádnak megfelel-e a terápia. Hívd fel őket Menj el az első interjúra :)
2019. szept. 10. 22:09
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Elképesztő, mennyire magamra ismertem az íràsodból. Azt hiszem, engem màr csak a macskàim tartanak vissza az öngyilkossàgtól...
2019. szept. 12. 01:58
 26/27 anonim ***** válasza:

Mi van veled azóta kérdező?

Egyébként a 4-es nem írt akkora marhaságot, a depressziós is tehet magáért, ha mást nem, segítséget kér. Az más kérdés, hogy az e.ü. itthon romokban hever... Én magán pszichológushoz jártam egy évig, szóval tudom milyen az, amikor terápia kell. Nekem szinte egyszerre, egy bő év leforgása alatt transzplantálták anyámat egy ritka, életveszélyes betegségből (csontvelő), ez hála Istennek jól sikerült és ezzel együtt haltak meg a nagyszüleim, akik közül a nagymamámmal olyan szoros kapcsolat volt, hogy máig nem fogom fel a halálát. Ő az egyetlen, akivel ténylegesen olyan mély kapcsolatom volt, mint egy családtaggal. A szüleim osztottak is érte mindig rendesen, hogy de ők a szüleim, nekem hozzájuk kellene ragaszkodnom... Hát ez nem így megy parancsszóra. A tanult tehetetlenségből is ki lehet jönni, kezdetnek elszakadni a szüleidtől, akik csak lehúznak. 27, azóta 30 évesen már ne ők határozzanak meg!

2022. márc. 24. 11:42
 27/27 anonim ***** válasza:

Szóval 20 évesen tinidepi, 37 évesen meg mindenki sajnáljon téged? Háát...

Mitől más az anorexia és a depresszió, mint a te nyomorod? Sajnáltatod magad, de empátia az 0! És így várod el, hogy mások meg sajnáljanak?? Viccike vagy. 😊

2022. márc. 26. 04:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!