A szaporodás az ember genetikájában van. Az az ember, aki nem akar gyereket, tulajdonképpen genetikai problémával küszködik?
Ennek a kormánynak én se fogok gyereket szülni, csakazért sem!
Üdv Béla
# 5!
+1. Sőt, +2.
Valami lehet egyébként a kérdésben.
Én valahogy úgy érzem, hogy egy középkorúnak, aki már nem teljesen egészséges, kibulizta már magát (vagy kihobbizta, dolgozta, tanulta; bármi, értsd: "kiélte"); az összes ismerőse családos... Nos, neki is az egyetlen igazi örömöt a saját gyerekei jelenthetnék. Ezért nem bánnám, ha megváltozna a saját álláspontom.
Én élethelyzetbeli okok miatt sem szeretnék. Jelen állás szerint azt mondom, hogy 6-7 év múlva állhatnék készen az anyaságra, akkor meg már késő. Igenis nem akarok későn szülni és pont. Igen, az én családomban is van, aki 40 évesen szült. Lelke rajta.
Ha pedig meggondolatlanul hamarabb szülök, amikor még nem állok készen, az rám nyomhatja a bélyegét és ezáltal a gyereknek se lesz jó ugyebár.
Mentálisan nem túlzottan vagyok oké. Jó-jó, amikor jobb a kedvem, kiegyensúlyozott vagyok, kevésbé látszik, kevésbé hangsúlyos. Akkor is, amikor egy társaságban pl jót dumálunk vagy sportolunk, mert akkor nyilván az adott pillanatra figyelek.
Viszont az asperger / szociális fóbia / szorongás közül valamelyik vagy mindegyik tuti bennem van plusz egy idegbeteg vagyok. Pont, mint anyám. Pont úgy viselkedek idegesen. Az utánam jövőket ő nevelte, hagyjuk, hogy hogyan... :( :'(
Tehát komoly terápia is kell, ha úgy döntök, hogy gyerek. Ha nem, akkor is.
>Rengeteg ok állhat a háttérben, a legtriviálisabb az anyagi háttér (hiánya) lehet.
Ekkora baromságot, már nem azért. Pont a legszegényebb rétegeknek van a legtöbb gyereke.
Simán kabzsiság ha valaki nem válal gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!