Ez kényszerbetegség?
Figyelt kérdés
Néha úgy érzem van valami bajom. Nagyon eltúlzok és túlgondolok mindent. Nagyon rend és tisztaságmániás vagyok. A tollaknak a pohárban egyfelé kell nézniük és hetente nagytakarítást tartok a szobámban. Félek a bogaraktól és vannak különböző fóbiáim. Nagyon rettegek hogy tetves leszek. És az ágyi poloskáktól meg a bolháktól. A lábgombától is félek. És már én is azt gondolom magamról hogy nem vagyok normális de már nem is tudok nem ilyen lenni. Nem tudom hogy ez meddig tart még de félek hogy rosszabb lesz. Van még valaki rajtam kívül aki hasonlóan fél ezektől és hasonló hozzám? Ez kényszerbetegség vagy pánikbetegség? Vagy csak szimplán hülye vagyok? 172019. aug. 11. 22:43
1/4 anonim válasza:
Kényszeresség, pánik... Kezeltesd magad, hogy ne legyen rosszabb!
2/4 anonim válasza:
Maximum enyhe kényszer.
Próbáld ki, hogy nem egyfelé állnak a tollak. Nézd meg mi történik. Legalább 1 éjszakára hagyd úgy, úgy feküdj le.
Utána meséld el mi volt és ennek függvényében megpróbálok segíteni.
3/4 anonim válasza:
Én, mint ezeknél súlyosabb OCD tünetekkel rendelkező beteg, azt mondanám, hogy ne könyveld el magad kényszeresnek ennyi alapján. Ha zavar, elmehetsz pszichiáterhez vele, de előbb én is inkább azt javasolnám, hogy próbáld meg elengedni egyedül.
4/4 anonim válasza:
Gyógyszert szedek rá. De eddig nem nagyon hat, nemrég kezdtem. Poloskafóbia... kényszerbetegség,kényszergondolatokkal.
A doki azt mondta csak gyògyszerrel lehet visszaszorítani. De nàlam tényleg beteges. Rengeteget költök megelôzésre stb. Mindig ellenőrzöm az ágyat, családtagokat.
Elmehetsz dokihoz, az ùgyis látja mennyire sùlyos. Nem esznek meg ott, én is félve mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!