Így van esélye annak, hogy elkaptam a HIV-et?
Meleg vagyok, 2 hónapja ismerkedek egy sráccal, akivel már többször taliztunk, de most más is történt.
1 nyelves csók, nyalogatott, kicsit csinálta nekem az orált (én neki nem, és a nyálat utána le is töröltem, de nagyon rövid ideig csinálta), majd gumit húztam, és kicsit csináltam neki anált. Meg max a nemi szervét húzogatta a fenekemen, meg puszilgatott.
Ennyi. Több nem volt, nem történt más.
Én csak azért kérdezem, mert ettől a betegségtől pánikszerűen félek, és a legapróbb hülyeségre is képes vagyok azt hinni, hogy annál is van esélye, hogy elkaptam.
Mennyi lenne így az esély? Vagy megnyugodhatok, hogy így nincs semmi?
(amúgy ettől a fóbiától, hogy tudnék a leghatékonyabban megszabadulni?)
Nyállal azért nincs esély az elkapásra, hiába az apró sérülés, mert a nyálban nagyon kevés a vírus. Az átvitelhez viszont kell egy bizonyos mennyiség, és ez a HIV-nél nem alacsony.
A nyálban ez a mennyiség olyan kevés, hogy több litert kéne meginni belőle, hogy valaki elkapja.
A mikrosérülés akkor veszélyes, ha arra vér, ondó, hüvelyváladék, előváladék kerül. A nyál nem fertőz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!