Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Így van esélye annak, hogy...

Így van esélye annak, hogy elkaptam a HIV-et?

Figyelt kérdés

Meleg vagyok, 2 hónapja ismerkedek egy sráccal, akivel már többször taliztunk, de most más is történt.

1 nyelves csók, nyalogatott, kicsit csinálta nekem az orált (én neki nem, és a nyálat utána le is töröltem, de nagyon rövid ideig csinálta), majd gumit húztam, és kicsit csináltam neki anált. Meg max a nemi szervét húzogatta a fenekemen, meg puszilgatott.

Ennyi. Több nem volt, nem történt más.

Én csak azért kérdezem, mert ettől a betegségtől pánikszerűen félek, és a legapróbb hülyeségre is képes vagyok azt hinni, hogy annál is van esélye, hogy elkaptam.

Mennyi lenne így az esély? Vagy megnyugodhatok, hogy így nincs semmi?

(amúgy ettől a fóbiától, hogy tudnék a leghatékonyabban megszabadulni?)

2015. júl. 11. 18:50
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
60%

Nyállal azért nincs esély az elkapásra, hiába az apró sérülés, mert a nyálban nagyon kevés a vírus. Az átvitelhez viszont kell egy bizonyos mennyiség, és ez a HIV-nél nem alacsony.

A nyálban ez a mennyiség olyan kevés, hogy több litert kéne meginni belőle, hogy valaki elkapja.

A mikrosérülés akkor veszélyes, ha arra vér, ondó, hüvelyváladék, előváladék kerül. A nyál nem fertőz.

2015. júl. 12. 12:50
 32/33 anonim ***** válasza:
43%
"Megmutatta a negatív tesztjét, de azóta volt már 1 emberrel, de szigorúan gumival." veled se gumival volt, nem? ha biztonságban akarod magad tudni, akkor mindent csak gumival, legyen mindig nálad! És természetesen, ha nem monogám a kapcsolat, akkor rendszeres szűrés neked is!
2015. júl. 12. 20:32
 33/33 ftf1983 ***** válasza:
100%
A melegek a HIV-től félnek a legjobban, de mellette van sok más is, ami sokkal könnyebben terjed. Egy szakorvos mondta nekem, hogy ha valaki HIV+ személlyel szexel védekezés nélkül, akkor 1% körül van az esély, hogy fertőződik, de mondjuk szifilisz esetén ez az arány 60% körül van.
2015. júl. 13. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!