Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet, hogy Hiv+ vagyok?

Lehet, hogy Hiv+ vagyok?

Figyelt kérdés
Két héttel ezelőtt először voltam egy sráccal, már két éve ismertem, de nem jártunk. A gumi viszont lecsúszott. Ő biztos benne, hogy nem lehet Hiv pozitív, mivel két hosszú kapcsolata volt, és ha alkalmizott akkor is védekezett. Azt állítja, hogy teljesen egészséges, de akár 10 évig is megbújik a szervezetben tünet mentesen. Nekem kb 10 napra az együttlétre a bal kézfejemen egy piros kis kiütés jelent meg. Azóta végig rosszul vagyok, garatgyulladásom van, ami szintén a hiv egyik tünete. A gyomrom folyamatosan kavarog, puffad a hasam, amit nem találok a hiv tünetei között, sőt pont úgy olvastam, hogy a magad lymfocita szám is okozhatja (ezt pusztítja a hiv), illetve a stressz, a depresszió is okozhatja. Igaz, mostanában eléggé stresszes vagyok emiatt, de korábban is voltak nehéz helyzeteim és nem így reagált a szervezetem. A hiv szűrésre még két hetet kell várnom, de addig kikészülök. Ilyenkor a legmagasabb a vírus szám is, és nem szeretnék senkit megfertőzni (pl nyíltsebbel). Eléggé aggódok, és nem lenne túl jó, ha 17 évesen ezzel kéne élnem. Egy stigma lenne egész életemre, helytelen előéletűnek gondolnának, közben ez volt az első.

2015. máj. 15. 07:49
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ezt én is olvastam, meg vagy100 ilyen oldalt. A torokfájás meg volt, meg a kiütés is. Hiv fertőzés esetén megemelkedik a fehérvérsejtek száma, ami okozhatja a puffadást, has mocorgást. Itt a helyi ÁNTSZ-nél amúgy 6 hetet mondtak, hogy ennyi idő után mutatható ki.
2015. máj. 19. 15:29
 22/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Megnyugodtál azóta? Voltál már szűrésen?

2015. jún. 9. 20:06
 23/24 A kérdező kommentje:
Igen, negatív. :) Valószínűleg mononukleózis volt. Köszönöm a válaszokát! :)
2015. jún. 9. 20:20
 24/24 anonim ***** válasza:

Szóval te még vagy, Adri.

Ugye hogy túlaggódtad ? A Nemlétező Jóakaród.. puszi

2015. jún. 10. 00:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!