Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet, hogy Hiv+ vagyok?

Lehet, hogy Hiv+ vagyok?

Figyelt kérdés
Két héttel ezelőtt először voltam egy sráccal, már két éve ismertem, de nem jártunk. A gumi viszont lecsúszott. Ő biztos benne, hogy nem lehet Hiv pozitív, mivel két hosszú kapcsolata volt, és ha alkalmizott akkor is védekezett. Azt állítja, hogy teljesen egészséges, de akár 10 évig is megbújik a szervezetben tünet mentesen. Nekem kb 10 napra az együttlétre a bal kézfejemen egy piros kis kiütés jelent meg. Azóta végig rosszul vagyok, garatgyulladásom van, ami szintén a hiv egyik tünete. A gyomrom folyamatosan kavarog, puffad a hasam, amit nem találok a hiv tünetei között, sőt pont úgy olvastam, hogy a magad lymfocita szám is okozhatja (ezt pusztítja a hiv), illetve a stressz, a depresszió is okozhatja. Igaz, mostanában eléggé stresszes vagyok emiatt, de korábban is voltak nehéz helyzeteim és nem így reagált a szervezetem. A hiv szűrésre még két hetet kell várnom, de addig kikészülök. Ilyenkor a legmagasabb a vírus szám is, és nem szeretnék senkit megfertőzni (pl nyíltsebbel). Eléggé aggódok, és nem lenne túl jó, ha 17 évesen ezzel kéne élnem. Egy stigma lenne egész életemre, helytelen előéletűnek gondolnának, közben ez volt az első.

2015. máj. 15. 07:49
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Mert a vírus ellen termelt antianyagot nézik, 4.generációs teszttel, amihez 4 hetet kell várni. Nem tudok aludni, folyton erre gondolok. Ha elalszok ezzel álmodok, ha ébren vagyok akkor is. Igazából tudom, hogy nem kéne ennyire stresszelnem, mert már úgysem tudok rajta változtatni, ha megtörtént a baj, maximum beletörődni, de valahogy mégsem sikerül megnyugodni. Arra, hogy nem vagyok beteg meg végképp nem kéne szerintem gondolni, mivel ha végül mégis az lennék, akkor hirtelen törnék nagyon össze. Így talán kevésbé. A tünetek a 2. héttől jelentkezhetnek, amitől a 10 nap nincs olyan messze, és még ezután is jelentkezhetnek tünetek (egyéb kiütések, nyirokcsomó duzzanat stb). Tudom, ha megbetegedtem akkor is élhetek még vagy 40 évig egészségesen, ha szedem a gyógyszereket és időközben talán az ellenszert is feltalálhatják talán, de ez sem nyugtat. Félek, hogy a családom már nem ugyanúgy tekintene rám, lehet folyton félnének egy esetleges fertőzés lehetőségétől. Normális kapcsolatom sem lenne, mert hiába lehet levinni a vírusszámot meglehetősen alacsonyra, ez senkinek nem elég, túl nagy a rizikó. A munkahelyen, egyetemen, kollégiumban stb nem tudom mennyire érne diszkrimináció, de biztos ott is furcsán, tartózkodóan viselkednének. Amúgy egész évben nem voltam beteg, szóval furcsa, hogy pont most, május közepén jön rám egy csomó ilyen tünet. A megfertőzöttek 70-80%a szexuális úton kapta el, szóval azért eléggé nagy az esély.
2015. máj. 16. 03:58
 12/24 anonim válasza:

Ajánlanám a figyelmedbe:

[link]

"Csomagunk tartalmazza a leggyakoribb STD (nemi úton átvihető betegségek) kórokozók vérből történő kimutatását: szifilisz, hepatitisz (B és C vírus), valamint az AIDS (HIV)kórokozóinak szűrését. Kiegészítésként kérhető mellé herpeszvírusok (HSV 1, 2) kimutatására irányuló vizsgálat is., hölgyeknél kiegészítve HCG-vel (terhesség igazolására irányuló vizsgálat). Ezen kórokozók súlyos tüneteket okozhatnak, komoly szövődményekkel (meddőség, ízületi, szemészeti problémák).

Minden esetben gondolni kell arra a régi megállapításra, illetve figyelmeztetésre, hogy ahol egy nemi-betegséget találunk, ott keresni kell a többit. Az ok a fertőzés módjának azonossága mellett az első, pl. herpeszes elváltozás okozta felületi sérülés, amely behatolási kapu más kórokozók, pl. a HIV vírus számára."

2015. máj. 17. 08:19
 13/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm! Ezek a vizsgálatok csak Pesten érhetőek el? Egyébként a 4 hetet szerintem ennél is ki kell várni.
2015. máj. 17. 08:59
 14/24 anonim ***** válasza:

"A munkahelyen, egyetemen, kollégiumban stb nem tudom mennyire érne diszkrimináció, de biztos ott is furcsán, tartózkodóan viselkednének. Amúgy egész évben nem voltam beteg, szóval furcsa, hogy pont most, május közepén jön rám egy csomó ilyen tünet."

Nagyon más emberek véleményével foglalkozol, ami a te dolgod, ugye tudod, hogy nem túlzottan egészséges?

Ha egész évben nem stresszeltél a mostani helyzet miatt, akkor a mostani stresszed pont kiválthatta az eü. problémáidat. Asszem én írtam, hogy ne stresszelj mert az okoz immungyengeséget, nem a hiv.

2015. máj. 17. 09:07
 15/24 A kérdező kommentje:
Én örülnék a legjobban, ha neked lenne igazad és csak a stressz okozná. Tegnap elkezdtem kefírt inni, ma már kevésbé mocorog a hasam, csak még étvágyam nincs. Nem tudom, hogy ez a kefír miatt van e, vagy mert a vírus kezdeti tünetei kezdenek véget érni, esetleg mert már kevésbé stresszelék rajta. A nyirokcsomóim nem dagadtak meg, lázam sem volt, és több kiütést sem találtam egyelőre.
2015. máj. 17. 10:38
 16/24 anonim ***** válasza:
A 4. generációs tesztek a p24 antigént és az IgM, iletve IgG típusú ellenanyagokat egyszerre képesek kimutatni, tehát a fertőzést már a 2. hét után képesek kimutatni.
2015. máj. 17. 19:04
 17/24 A kérdező kommentje:
Én a legtöbb helyen 4 hetet olvastam, de azért köszönöm a választ! Utána nézek jobban.
2015. máj. 17. 21:46
 18/24 anonim ***** válasza:
Nem lehet! Ezek amiket leírtál nem a HIV tünetei. Nem gondolnám, hogy a srác fertőzött lett volna.
2015. máj. 18. 22:18
 19/24 A kérdező kommentje:
Akkor mik a hiv tünetei?
2015. máj. 19. 07:04
 20/24 anonim ***** válasza:

Heveny fertőzés: Nem alakulnak ki minden betegen tünetek a fertőződés kapcsán, de általában rossz közérzet, láz, ízületi fájdalmak, torokfájás, többszörös nyirokcsomó duzzanat, ritkábban kiütések alakulnak ki. Ezek azután néhány nap, ill. hét alatt spontán, kezelés nélkül megszűnnek. Ebben az első szakaszban igen magas a vírusszám, éppen ezért nagyon erős a fertőzőképesség.

Részletek: [link]

2015. máj. 19. 07:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!