Mit tegyek a 19 éves kislányommal, hogyan magyarázzam el neki?
A gyereked olyan súlyosan szorongó és depressziós, hogy ráférne a pszichiátriai kezelés. Ezt nem bántásból mondom. Eddig nem vettél észre rajta semmi hasonlót? Életvidám, kedves lányból lett ez?
Nem tudom, hogy a lányod mit gondol, de ahhoz, hogy valaki HIV-et kapjon, nem elég, hogy análisan szexeljen a partnerrel, hanem egy HIV FERTŐZÖTT partnerrel kell análisan szexelnie, amiből nincsen Magyarországon túl sok. Ha mégis HIV-es volt a férfi, akkor se biztos, hogy elkapta a lányod. Annak, hogy kimosta-e magát vagy fogat mosott-e, semmiféle köze nincs a HIV-hez.
A másik dolog, amit tudatosítani kéne a lányodban, hogy ha HIV-et kapott, akkor sem holnap fog meghalni, hanem még húsz évig él vele. Alsó hangon. Mind a húsz évet a szobájában sírva szeretné tölteni? Mert ha nem, akkor esetleg vonuljon már el egy szűrésre, és megnyugodhat. Vagy elmegy a szűrésre, kiderül, hogy tényleg HIV-es, és a kezeléssel együtt nem húsz éve van, hanem ötven.
Az összes többi nemi betegség pedig gyógyítható.
Szóval nagy az én gyanúm arra, hogy a lányodnak tényleg egyszerűen valami lelki baja van. Súlyosan depressziós, súlyosan szorongó, és csak így jön ki. Ez nyilvánvalóan nem olyan probléma, ami miatt a szobában kéne ülni és öngyilkosságra keresni.
Első vagyok. Amúgy tovább gondolkodtam egy kicsit rajta és nem a HIV-vel van itt a gond szerintem... Egészen egyszerűen valószínűleg totál beleesett a pasasba, és sokkolta, hogy becsapta, hogy anális szex volt vele az első, ami lehet, hogy nem is volt jó szegénynek (nem értem, hogy miért kellett ezzel kezdeni, tud jó is lenni, de tapasztalt páros kell hozzá :( ), és hogy mindjárt háromszor, elsőre.
Valószínűleg nagyjából egy nemi erőszaknak megfelelő lelki sokkot kapott. És a lelki sokk utat keres kifelé. Ebben a HIV-őrületben találta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!