Túladagoltam a gyógyszert! Mit csináljak? Mi történhet?
Torokgyuladásra kaptam ospen 750-et, és az volt ráírva, hogy naonta 3x5 ml. Anyukám csak úgy említette 15 ml-t vegyek be, de nem modnta h egész nap alatt, én meg azt hittem egyszerre... reggel mielőtt elment, bevettem 5 ml-t, mert ő mérte ki, nem figyeltem mennyit. Délben hívott, hogy vegyem be, én meg csak a 15 ml-re emlékeztem, és 15 ml-t vettem be.
Tehát a napi adagot egyszerre. Szóltam neki, de nem igazgatja annyit mondott, maximum hasmenésem lesz.. de én a leírásban azt olvastam, az orvost azonnal hívni kell ha dupla adagot vettem be.. már pedig én triplát...
Mi történhet? Mit csináljak?
Beteg tájékoztató
Ha az előírtnál több Ospen belsőleges szuszpenziót vett be
Ha véletlenül az előírtnál több Ospen belsőleges szuszpenziót vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház sürgősségi ügyeletén! Lehetőség szerint vigye magával a gyógyszert vagy annak dobozát, hogy meg tudja mutatni az orvosnak, mit vett be!
A háziorvosom nyugdíjba ment,m és nagyon messze van innen a rendelő.
2 és negyed órája vettem be.
Utolsó, ha elolvastad volna a magyarázatot, az anyukája közölte vele, hogy ne foglalkozzon vele, max. menni fog tőle a hasa.
És ezért tette itt fel a kérdést a kérdező, mert ha egy gyerekkel már az anyja se törődik ilyen szinten, akkor kitől várjon segítséget? Nem minden gyereknek van lehetősége elsétálni az orvoshoz vagy van módja odatelefonálni.
Amúgy kérdező beszélj anyukáddal, hogy hívja fel az orvost, nekem is mint szülőnek megvan az orvos telefonszáma és bármi gond van, fel tudom hívni. Az a biztos, ha orvos mond erre valamit, hogy lehet belőle gond vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!