Túladagoltam a gyógyszert! Mit csináljak? Mi történhet?
Torokgyuladásra kaptam ospen 750-et, és az volt ráírva, hogy naonta 3x5 ml. Anyukám csak úgy említette 15 ml-t vegyek be, de nem modnta h egész nap alatt, én meg azt hittem egyszerre... reggel mielőtt elment, bevettem 5 ml-t, mert ő mérte ki, nem figyeltem mennyit. Délben hívott, hogy vegyem be, én meg csak a 15 ml-re emlékeztem, és 15 ml-t vettem be.
Tehát a napi adagot egyszerre. Szóltam neki, de nem igazgatja annyit mondott, maximum hasmenésem lesz.. de én a leírásban azt olvastam, az orvost azonnal hívni kell ha dupla adagot vettem be.. már pedig én triplát...
Mi történhet? Mit csináljak?
Nem jó ilyennek játszani. Lehet hogy semmi bajod nem lesz, de lehet hogy rosszabbul reagál rá a szervezeted.
Ajánlatos szerintem is felhívni az orvost, elvégre ők tanultak orvostudományt.
persze... kikellett venni a szemét.
én meg cévitamin túladagolásba haltam bele!
Azt írja, hogy gyerekeknek 3x2 adagolókanál, te mennyit vettél be, mert a leírás nem ml-t ír.
A háziorvosodhoz elmehetsz most is megkérdezni, ha túl nagy adagot vettél be.
Tudom. 3x2 adagoló kanál = 5-10 ml
Én 15 ml-t vettem be!
Nem.
Nem találtam az adagolókanalat, ezért ilyen kis mércés cuccal, ami 20 ml-s volt, és egy kicsivel kevesebbet mitn 20 ml vettem be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!