Túladagoltam magam?
Figyelt kérdés
Sziasztok. TuttiVit vitamin találtam itthon, van benne : niacin, b12,6,2,1, C, E, D, A, Biotinm folsav, Pantoténsav.
Naői ajánlott mennyiség 1 db gyerekek részére ( 8-14 év )
nos én ezt nem olvastam el és az ízé nagyon finom, 5 db ot vettem be ( nem egyszerre, reggel 10 körül 1db, kaja utan 1 db, aztán kb kb 12:20 kor még 1 majd most 14:30 körül 2db.
Túladagoltam magam ? félnem kell ? Esetleg tudom semlegesíteni valamivel ?
20/f
2013. ápr. 7. 14:36
1/6 anonim válasza:
Szerintem ez még nem vészes, igyál sok vizet.
2/6 anonim válasza:
Nyugi, semmi bajod nem lesz. Amit igazán túl lehet adagolni, az ezek közül a D és A vitamin, de a toxikus határ nem 5db bogyónál kezdődik. Egyébként a világ leggazdagabb A-vitamin forrása a jegesmedve mája (nem vicc), aki kontroll nélkül azt enné, na nála kialakulhatna intox. (agynypomás-fokozódással és a többivel). De ennyitől nem lesz gond. :-)
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, minden esetre 3 órán keresztül óránként 3l vizet jutatok a szervezetbe.
2013. ápr. 7. 14:55
4/6 anonim válasza:
Nem szükséges vízművet csinálnod magadból, az csak a vízben oldódó vitaminok eltávozását könnyíthetné meg, amiket amúgy is baromi nehéz túladagolni. A zsírban oldódó csopottal - amikkel lehetne túladagoni (D és A vitamin főleg), nem nem ennyivel - semmit nem csinálna. Szóval fölösleges.
5/6 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm
2013. ápr. 7. 15:07
6/6 anonim válasza:
Valószínűleg bevitted a valóban ajánlott vitamin mennyiséget, ennyi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!