Szívbetegségem van és ha beteg vagyok akkor nem gyógyszert hanem antibiotikumot kell szedjek. De miért?
Az antibiotikum is gyógyszer! Nem gondolod hogy az orvos tudja hogy miért rendelt azt?
Nekem ősszel fájt a viszerem és az orvos mondta hogy a viszér gyógyszerből kétszerannyit szedjek egy hétig és ha nem múlik el menjek vissza.Nem múlt el visszamentem és írt antibiotikumot és szépen elmúlt a gyulladás.
Azért adnak antibiotikumot,mert nagyobb bizonyos billentyű betegségnél a szívbelhártya gyulladás veszélye. A lényeg az, ha a baktériumok "száguldoznak " a vérpályában és eljutnak ugye a keringés során a szívüregébe, ott például a lazább billentyűre / mitralis prolapsus /előbb kitapadnak, mint a normális áramlási viszonyok mellett. Ezt megakadályozandó javasolt az antibiotikum.
De foghúzásnál is, egyéb véres beavatkozásnál is ajánlott már előtte és utána is.
Gondolom a gondozási papírodon ez áll: endocarditis profilaxis javasolt. Ez jelenti azt , amit fent leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!