Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Szívbetegségem van és ha...

Szívbetegségem van és ha beteg vagyok akkor nem gyógyszert hanem antibiotikumot kell szedjek. De miért?

Figyelt kérdés
Mármint miért antibiotikumot kell? Miért nem jó a sima gyógyszer?

2013. márc. 17. 00:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Az antibiotikum is gyógyszer! Nem gondolod hogy az orvos tudja hogy miért rendelt azt?

Nekem ősszel fájt a viszerem és az orvos mondta hogy a viszér gyógyszerből kétszerannyit szedjek egy hétig és ha nem múlik el menjek vissza.Nem múlt el visszamentem és írt antibiotikumot és szépen elmúlt a gyulladás.

2013. márc. 17. 00:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Azért adnak antibiotikumot,mert nagyobb bizonyos billentyű betegségnél a szívbelhártya gyulladás veszélye. A lényeg az, ha a baktériumok "száguldoznak " a vérpályában és eljutnak ugye a keringés során a szívüregébe, ott például a lazább billentyűre / mitralis prolapsus /előbb kitapadnak, mint a normális áramlási viszonyok mellett. Ezt megakadályozandó javasolt az antibiotikum.

De foghúzásnál is, egyéb véres beavatkozásnál is ajánlott már előtte és utána is.

Gondolom a gondozási papírodon ez áll: endocarditis profilaxis javasolt. Ez jelenti azt , amit fent leírtam.

2013. márc. 17. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!