Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez mind a gyulai Pándy Kálmán...

Ez mind a gyulai Pándy Kálmán Kórházban történt: A beutalóra SÜRGŐS, pirossal aláhuzva! Előjegyezve: 2013. márciusa. Jogos-e a felháborodás? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Eszméletlen kínokat élek át,hiszen nem tudni miért,de ha valamihez hozzáér a kezem,karom vagy picit megütöm a testem bármely részét, már véraláfutások keletkeznek és vérzésig elkezd hámlani a bőröm. Kivizsgálásra küldött a háziorvos, SOS, de a fenti időpontok alapján,majd szivinfaktust kaptam,hogy az orvosnak, az egészségügynek mi a SÜRGŐS!!! Legalább látta volna és utána döntötte volna el,hogy szerinte mennyire veszélyezteti a beteg életét az l-2 évvel későbbi kezelése. Lehet,hogy most indulatos vagyok,de úgy gondolom,hogy ezzel is átakarják irányítani a betegeket a magánrendelőbe, jópénzért meg is teszi a vizsgálatot csak fel kell hivni a mobilján.A kezelést pedig elvégzi a kórházban! Mi a véleményetek erről?

2012. márc. 15. 14:58
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
Sajnállak, hogy elolvastad annak a nagyokos s-ggfejnek a válaszait. Szerintem akkor fog a nagyképű dumája engedni, majd ha ő vagy a családtagja kerül ugyanebbe a helyzetbe, mint amiben most te vagy! Te viszont gyógyulj meg mihamarabb!!! Egyébként a mi családunkban is volt ilyesmi bőrbetegség, mint amiről te beszámolsz, de többéves és eredménytelen vizsgálódás és sok-sok szenvedés után, MAGÁTÓL eltűnt! Azóta nem is mutatkozott! Kopp-kopppp-kopppp!
2012. márc. 16. 12:29
 22/47 anonim ***** válasza:
56%

Mint mondtam, az én családom nem kerül ilyen helyzetbe, mert egy olyan helyen élek, ahol az emberek megfizetik az egészségügyet, nem úgy mint ti Magyarországon, és erről javarészt a társadalom maga tehet.

A baj az, hogy amilyen síkbuta te is vagy, 5000 forintot sokallsz egy orvosi vizsgálatra, nos ez 20 svájci frank, hozzám nem jöhet ember 100 frank alatt, és így is várnia kell átlag két hetet, ha azt mondom neki egy típusos kórképre, hogy nézze kérem, önnek be kell vennie ezt a gyógyszert és jobban lesz, viszlát, az egész tartott 2 percig, ki sem nyittattam a száját és ez volt ~25.000 forint. Ugyanez az ember előreenged a villamoson és ha meglát a kávézójában hoz egy ingyen csokit hozzá, mert ennyire tisztel, szeret és hálás.

Kíváncsi vagyok, te mit adnál nekem? Vagy jó, oké; én bunkó vagyok 11 év csalódás után, de mit adnál egy aranyos kis rezidens medikának? A szemét kikaparjátok, ha nem lát el a 70. munkaórájában a szakterületén kívül, félig öntudatlanul, és ha elcsesz valamit vagy máshoz küld akkor tudatlan, lelketlen sarlatán senki. Ez a mentalitásotok, és ezért érdemli meg az összes ilyen ember az ehhez méltó ellátást (aminél sokkal jobbat kap sajnos).

A fizetés témáról meg ugorjatok már le, utoljára mondom el (ennyire ostobák már tényleg nem lehettek): ez NEM az orvosok fizetéséről szól, Magyarország GDP-je 128 milliárd USD, Svédországé 458 mrd. USD, a magyarok ebből a kevésből is 7,5%-ot költenek eü-re = 9,6 mrd, a svédek 10%-ot = 45,8 mrd, ez ~5x különbség, ráadásul ők kevesebben is vannak, egészségesebben is élnek, akkor kérdem én, ki az a marharépa, aki szerint a magyar orvosok munkamorálján vagy fizetésén múlik bármi?

Ezen a szinten vagytok megragadva, hogy képtelenek vagytok egy egyszerű összefüggést, szavakat értelmezni. Ezért, és nem a fizetésért hagytam én is ott az egészet.

2012. márc. 16. 14:11
 23/47 A kérdező kommentje:
12.29-es köszönöm az együttérző szavakat!.Természetesen számítottam rá,hogy az emberek véleménye különböző!De,hogy l-2 hozzászóló ne a kérdésre válaszoljon,hanem HENCEGJEN az anyagi jólétével. Elhiszem, hogy sok mindent el lehet érni a pénzzel, de vannak betegségek, orvosok,akik mindent rááldoznának a családjukra vagy ha őket éri a tragédia,mert ez nem válogatja az embert. Áh, amikor meglátom az értékelést/5o %/ úgy haladok tovább feletti,mintha semmit nem is látnék.Sajnálatos,hogy ha ez az ember még ráadásul az eü-ben dolgozik. Megszoktam köszönni az orvosnak,nővérnek,hogyha rendesen, látom érdekli a beteg gondja-baja.Nem mardtam még adósa sohasem, erről engem senki nem így ismer. Most mégis inkább elgondolkodom,hogy örüljek vagy haragudjak,amiért összehozott a sors egy olyan hozzászólóval,aki az emberi lélekre nagyban sz.rik.Sebaj,hiszek a sorsban "egyszer lent-egyszer fent".Kívánom,hogy a rosszakat mielőbb leckéztesse meg és tanuljanak mások példájából!
2012. márc. 16. 15:05
 24/47 anonim ***** válasza:

Ennyi eszed van. Érvekből elfogytál, számokhoz-betűkhöz nem értesz, csak a gyalázkodás marad.

Térdelj a sarokba, egyes.

2012. márc. 16. 15:26
 25/47 A kérdező kommentje:
50%-os! ???????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!
2012. márc. 16. 16:03
 26/47 anonim ***** válasza:
Idióta?!
2012. márc. 16. 16:19
 27/47 A kérdező kommentje:
50 %-os!!!!!???????????
2012. márc. 16. 16:33
 28/47 anonim ***** válasza:
Idióta?!
2012. márc. 16. 17:10
 29/47 Nobile ***** válasza:

Az 50%-osnak sok mindenben igaza van, de én ezt a stílust nem erőltetném. A kérdező egy beteg, akinek érzései vannak, és szemmel láthatólag mindenen kiborul, ami nem illik bele a világképébe, emellett csalódott is.

Hagyjátok már abba...

2012. márc. 16. 17:15
 30/47 anonim válasza:
Szerintem meg ne a kérdezőt bántsátok.Majd ha nem a mi adóforintjainkon tanultok ki az egyetemeken akkor majd lehet pofázni,addig pedig fogjátok be a pofátokat.Nincs ingyen kenyér Orbán szerint,teljesen igazat adok neki.Ha a mi pénzünkön tanultok akkor azért valamit adjatok is cserébe(pl. hogy pár évet lehúztok Magyarországon),ha meg külföldre akartok menni akkor azt meg fizessétek szépen kifele.Abból nekünk semmilyen hasznunk nem származik,az ég egy adta világon.Abban viszont igazat adok,hogy Magyarországon azért nincs rendes egészségügy mert nagyon kevés pénzt fordítunk rá és abból is csak állandóan elveszünk,így nem lehet normálisan működni.De miért csak az orvosoknak jár az,hogy az állam pénzén kitanulnak és elhúznak külföldre?Egy jogász,tanár,közgazdász miért nem teszi(teheti) ugyanezt?Ez így nem fair.
2012. júl. 8. 10:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!