Ez mind a gyulai Pándy Kálmán Kórházban történt: A beutalóra SÜRGŐS, pirossal aláhuzva! Előjegyezve: 2013. márciusa. Jogos-e a felháborodás? Mi a véleményetek erről?
Mint mondtam, az én családom nem kerül ilyen helyzetbe, mert egy olyan helyen élek, ahol az emberek megfizetik az egészségügyet, nem úgy mint ti Magyarországon, és erről javarészt a társadalom maga tehet.
A baj az, hogy amilyen síkbuta te is vagy, 5000 forintot sokallsz egy orvosi vizsgálatra, nos ez 20 svájci frank, hozzám nem jöhet ember 100 frank alatt, és így is várnia kell átlag két hetet, ha azt mondom neki egy típusos kórképre, hogy nézze kérem, önnek be kell vennie ezt a gyógyszert és jobban lesz, viszlát, az egész tartott 2 percig, ki sem nyittattam a száját és ez volt ~25.000 forint. Ugyanez az ember előreenged a villamoson és ha meglát a kávézójában hoz egy ingyen csokit hozzá, mert ennyire tisztel, szeret és hálás.
Kíváncsi vagyok, te mit adnál nekem? Vagy jó, oké; én bunkó vagyok 11 év csalódás után, de mit adnál egy aranyos kis rezidens medikának? A szemét kikaparjátok, ha nem lát el a 70. munkaórájában a szakterületén kívül, félig öntudatlanul, és ha elcsesz valamit vagy máshoz küld akkor tudatlan, lelketlen sarlatán senki. Ez a mentalitásotok, és ezért érdemli meg az összes ilyen ember az ehhez méltó ellátást (aminél sokkal jobbat kap sajnos).
A fizetés témáról meg ugorjatok már le, utoljára mondom el (ennyire ostobák már tényleg nem lehettek): ez NEM az orvosok fizetéséről szól, Magyarország GDP-je 128 milliárd USD, Svédországé 458 mrd. USD, a magyarok ebből a kevésből is 7,5%-ot költenek eü-re = 9,6 mrd, a svédek 10%-ot = 45,8 mrd, ez ~5x különbség, ráadásul ők kevesebben is vannak, egészségesebben is élnek, akkor kérdem én, ki az a marharépa, aki szerint a magyar orvosok munkamorálján vagy fizetésén múlik bármi?
Ezen a szinten vagytok megragadva, hogy képtelenek vagytok egy egyszerű összefüggést, szavakat értelmezni. Ezért, és nem a fizetésért hagytam én is ott az egészet.
Ennyi eszed van. Érvekből elfogytál, számokhoz-betűkhöz nem értesz, csak a gyalázkodás marad.
Térdelj a sarokba, egyes.
Az 50%-osnak sok mindenben igaza van, de én ezt a stílust nem erőltetném. A kérdező egy beteg, akinek érzései vannak, és szemmel láthatólag mindenen kiborul, ami nem illik bele a világképébe, emellett csalódott is.
Hagyjátok már abba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!