Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez mind a gyulai Pándy Kálmán...

Ez mind a gyulai Pándy Kálmán Kórházban történt: A beutalóra SÜRGŐS, pirossal aláhuzva! Előjegyezve: 2013. márciusa. Jogos-e a felháborodás? Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Eszméletlen kínokat élek át,hiszen nem tudni miért,de ha valamihez hozzáér a kezem,karom vagy picit megütöm a testem bármely részét, már véraláfutások keletkeznek és vérzésig elkezd hámlani a bőröm. Kivizsgálásra küldött a háziorvos, SOS, de a fenti időpontok alapján,majd szivinfaktust kaptam,hogy az orvosnak, az egészségügynek mi a SÜRGŐS!!! Legalább látta volna és utána döntötte volna el,hogy szerinte mennyire veszélyezteti a beteg életét az l-2 évvel későbbi kezelése. Lehet,hogy most indulatos vagyok,de úgy gondolom,hogy ezzel is átakarják irányítani a betegeket a magánrendelőbe, jópénzért meg is teszi a vizsgálatot csak fel kell hivni a mobilján.A kezelést pedig elvégzi a kórházban! Mi a véleményetek erről?

2012. márc. 15. 14:58
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező, ne az orvost szidd, mert nem ő tehet a dologról!

Teljesítménykorlát van, és fix költségvetés. Az orvosnak meg van szabva, hogy adott hónapban hány beteget láthat el, ha többet lát el, akkor azt nem fizeti a TB, és lehet, hogy még büntetést is kap. A mi környékünkön is már 1 évre előre nincs MR előjegyzés, és sok kórházban csak 2024 körülre van csípőprotézis előjegyzés; heti 2 műtétet csinálnak, holott napi 3-4-et is tudnának, csak azt nem fizeti senki.

(Sőt, halkan megsúgom, hogy van olyan hely, ahol a hónap közepére elfogy az infarktusosoknál sokszor életmentő stentre a keret, és képzeld el, hogy mi lesz azzal, aki a hónap végén kap infarktust... De lehetne sorolni, hogy sokszor hatásos antibiotikumra sincs keret, ami egy szeptikus betegnél eléggé necces.)

Jól írták korábban, hogy az baj, hogy a kb. 10 millió emberből 6,5millió nem fizet semmit, és a maradék jó része is havi pár ezer Ft járulékot fizet, és ebből kellene ellátni a "lehető legmagasabb színvonalon" mindenkit. Amikor egy havi kemoterápia 1-3 millió, egy MR 70ezer, egy heti komolyabb antibiotikum 60ezer, egy nap az intenzíven 250ezer és még lehetne sorolni. Az eszközöket és gyógyszereket ugyanannyiért veszik a magyarok is, mint például a németek (vagyis nyugati árakon), míg az itteni egy főre eső befizetés kb. a 10-ed része a németnek!

Magánrendelésen pedig azért elérhető a legtöbb dolog, mert akkor nem a TB-fizet, hanem te. Ilyen egyszerű.

Azt viszont nem akarom részletezni, hogy mennyire fair az, hogy valakinek magánrendelésre kell mennie ha ellátást akar, holott elvileg fizeti a TB-t...

2012. márc. 15. 19:52
 12/47 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, hogy a fentiektől függetlenül tényleg minél hamarabb ki kellene téged vizsgálni, mert elég komolyak a tüneteid, szóval teljesen jogosan vagy felháborodva. A fentieket csak azért írtam le, hogy ne a szerencsétlen orvost szidd, mert nem ő tehet erről, hanem a fejesek a parlamentben.
2012. márc. 15. 19:56
 13/47 A kérdező kommentje:
A hozzászólásod alapján úgy gondolom, hogy szintén az egészségügyben dolgozol. Nem szidom az orvost, sem a nővért, mert nekem is van hozzám tartozó,aki ott dolgozik.Na már most csak azért írom,hogy könnyebben hozzájut a kezeléshez,gyógyuláshoz,aki magánrendelőben keresi fel az orvost, mert a kutya sem kérdezi meg,hogy mit keres ott a beteg,ha magánbetege az orvosnak. Volt tapasztalatunk a nyáron,mivel kismama volt családban, rákényszerült, hogy magánorvoshoz járjon,persze az alap vizsgálattól kezdve az utolsó lépésig mindent a korházban végzett az orvosa. A rendelőjébe csak azért kellett el mennie,hogy a szokásos kontroll meglegyen és legyen miért fizetni. No, akkor erről csak annyit.Egyébként tudom,hogy van igazság,amit irtál,de nem úgy kell eljárni,ahogy az esetemben jártak el!
2012. márc. 15. 20:06
 14/47 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

5x írtam le, mégsem érted, egy másik válaszoló társ próbált beavatni a TVK rejtelmeibe (szerintem ez esélytelen feladat, egy egyszerű szót próbálunk értelmezni, ez sem megy). Az, hogy ráírnak egy papírra, hogy sürgős, nem jelent semmit. Nem vagy orvosi sürgősségben, várnod kell. Ha a tüneteid alapján mégicsak úgy érzed, ott a helyed, pl. bevérzel, stb. akkor menj oda.

Ezt a fizetés dumát meg hagyjad már, mert magadat égeted vele, el lett mondva, hogy ez nem az orvosok fizetéséről szól, engem sem érdekelt, míg 11 évig lenéztek, nem fizettek meg és egy legalja csicskásnak tekintett az útszéli prostitól a hajléktalanig mindenki, mondom, nem érdekelt, mert mindig volt pénzem a feleségem miatt, de amikor nem volt biopsziás tű, fájdalomcsillapító és kötszer, akkor miről beszéltünk? Ki a genyó, én vagy a rendszer? Az előttem író helyesen jegyezte meg, hogy ennek semmi köze az adott orvoshoz, hanem a politikusokhoz, akiknek a hatalmát a jónép legitimálja négyévente.

Nem értem, miből gondolod, hogy az egészségügyben dolgozik, még ha igaz is. Elképesztő ellenségképre utal, hogy csak azért, mert valaki képes beütni azt google-ba, hogy "gdp svédország", és kijön az, hogy egy főre 3-4x annyi gdp jut, mint nálunk, sőt ebből is másfélszeresét költik egészségügyre, akkor ki tudja számolni, hogy nálunk igenis szarabb lesz.

Ezt a számítást a negyedikes kisfiam simán elvégzi, és magától rájön olyan dolgokra, hogy mi köze egymáshoz a pénznek és a szolgáltatásnak.

Remélem, hogy csak tudatlanságodban fröcsögsz így, és nem jól végiggondolva.

2012. márc. 15. 21:20
 15/47 A kérdező kommentje:
Kedves 14/14-es kérdező! Ha már annyira értetlen vagyok,hogy 5xleírtad és még mindig nem értem meg, hát légy kedves nekem privátba írni,mivel ezt a kérdést én tettem fel és nem az egész hozzászóló!Kérlek, ne kapj infarktust,mert így név nélkül még segíteni sem tudok. Azt meg nagyon szeretném, ha megjegyeznéd, hogy ezen az oldalon csak azoknak a hozzászólását tekintem hasznosnak,akik tényleg hasznosat is írnak. Nézd, nekem az a véleményem, amit akkor, abban a helyzetben átéltem. Sajnos nem érdekelnek a számok, engem a tények érdekelnek. Amennyiben nem tud egy kórház megfelelően müködni vagy egy orvos csak esetleg egyetlen beteget ellátni a munkaidejében,úgy ő is annak arányában kapja a fizetést! Ezek szerint még jó hogy eszembe jutott, elég lenne talán, hogyha csak ügyeletet tartanának.Igaz, mégis kicsit érdekel,hogy a magánrendelőből berendelt beteget miből is finanszírozza a doki. Áh, tudom már, hát ott is úgy müködik, mint egy magánkórház, csak az intézmény épületén belül és eszközeivel és müszereivel stb.stb. Remélem, sikerült meggyőzzelek, hogy azért némi rálátásom mégis csak van a kórházakról. Aztán olvasás után,jó egészséget kívánva,sokat gondolva rád,ha mindenen ennyire felhúzod magad, akkor sajnos neked hamarébb lesz szükséged a SÜRGŐSSÉGIRE, mint nekem! Minden jót!
2012. márc. 15. 23:08
 16/47 A kérdező kommentje:
Ui:Ami még lemaradt. Nem vettedészre, hogy csak 5o %-ban hasznos,amit írtál! Hogy mások szerint is bármennyire töröd magad nem ér semmit a hozzászólásod. PIHEND KI MAGAD!!!!!!
2012. márc. 15. 23:11
 17/47 anonim ***** válasza:
10%

Nem sikerült meggyőzzél, mivel sötét butaságot öklendezel ide. Veled ellentétben én nyugodt vagyok, és szintén veled ellentétben nem is kell aggódnom, mivel elég magas szintű biztosításom van, és nem kell attól tartanom, hogy elfogy a stent a hónap közepére.

Ja, és ha elfogyna, akkor sem a kardiológust hibáztatnám.

Mondjuk én minden hónapban befizetek a családra 500.000 ft-nak (félmillió) megfelelő biztosítást, te mennyit fizetsz be? Ugye látjuk, hogy esélye sincs a gyulai kórháznak a zürichivel szemben. Arról nem is beszélve, hogy az én extra biztosításomból nem látnak el egy portugál immigránst sem.

Én tudom, hogy sok olyan dolgot mondok, ami nem tetszik a többségnek, merthogy ezért pontoznak le - mert nem értenek egyet. Nem azért, mert hasznos vagy nem hasznos. 2 helyen húzták le a százalékomat: a.) amikor mondtam, hogy Mo.-n nevetséges követelés a nőgyógyászok nemét megválasztani államiban, b.) amikor közöltem, hogy a modern onkoterápia hatékonyabb, mint a csodabogyók.

Látszik, hogy nő vagy, azért próbálod ilyen kétségbeesetten az önértékelésemet támadni. Nevetséges.

"Sajnos nem érdekelnek a számok," -> Látom, a szintedhez méltó.

"engem a tények érdekelnek." -> Ezek a számok tények. Azt sem tudod, mit beszélsz.

"Amennyiben nem tud egy kórház megfelelően müködni" -> Nem tud.

"vagy egy orvos csak esetleg egyetlen beteget ellátni a munkaidejében," -> Nem tud.

"úgy ő is annak arányában kapja a fizetést!" -> Semmi köze az orvos munkájának ahhoz, hogy mennyi beteget tud ellátni. Meg van szabva neki a maximum, és így sincs eszköze hozzájuk sem. Kapiche?

"Igaz, mégis kicsit érdekel,hogy a magánrendelőből berendelt beteget miből is finanszírozza a doki. Áh, tudom már, hát ott is úgy müködik, mint egy magánkórház, csak az intézmény épületén belül és eszközeivel és müszereivel stb.stb." -> Emiatt van még ott. El is mehetne. Te meg mehetnél kamillát szedni a rétre.

Velejéig buta és elvakult vagy, de egy beteg ember, ezért ezt meg is értem. Áldozatként tekintek rád, egy buta birkára, aki beállt a sorba, és most béget a nyájjal a vágóhíd felé. Gratulálok. Csak így tovább, előre.

2012. márc. 16. 09:23
 18/47 anonim ***** válasza:
Az első választoló voltam. Ne halogasd tovább az orvoshoz menést. Nem feltétlen magánrendelőben gondolkodj, hanem igenis állami ellátásban. Komoly egészségügyi problémád lehet. Légy szívós és kitartó a saját érdekedben és ha kell, legyél erőszakos is. Csak példaként: lyme-kór gyanús voltam és engem is csak egy hónap múlva fogadtak volna az infektológián. Azonnal támadásba lendültem és még aznap hozzáértő orvos előtt álltam. Nem magánrendelésen.
2012. márc. 16. 11:22
 19/47 anonim ***** válasza:
Igen, az orvosok nem keresnek jól, de ugyancsak nem keres jobban egy tanár, egy kétkezű munkás sem... csak a politikusok! (És nem kell a mese, hogy ez nem így van!) Könyörgöm, miért fordulhat elő a 21. században, hogy nincs a kórházban kötszer, tű vagy éppen egy fontos gyógyszer? Na ez a nem semmi, miközben valakik azért kapják a millió közeli fizetést, hogy alattunk vágják a fát.
2012. márc. 16. 12:05
 20/47 anonim ***** válasza:
Ja és számolhatunk is, hogy mi mennyibe kerül... a kacagás fogott el, amikor egy torokba való belekukkantásért és esetleg! egy vérnyomásmérésért, ami összesen kb. 2 perc volt, látom a papíron, hogy ez majdnem 5000 Ft-ba kerül.
2012. márc. 16. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!