Itt nagy a baj igaz?
Megmértek a cukrom
Éhomi 6.2 mm/l
2 óra mulva 6.3 mm/l
Elhízott vagyok ez tény 102 kg
Magas vagyok viszont ezért nem annyira látszik ,a belem hasam nagy!!
Nagyon el vagyok keseredve
Most akkor kezdjem ásni a síromat??
Nézd, a cukorbetegségnek elég csúnyák a szövődményei. Most sajnos két rossz közül választasz: lemondasz az egyetlen örömöd _egy részéről_, tehát kevesebbet eszel - de fogyás közben, cukorbeteg diéta mellett is lehet jókat enni, csak jó recepteket kell keresni, nameg a sok mozgás is növeli a mozgásteret; vagy majd 2-5-10 év múlva _valószínűleg_ szembesülsz a szövődményekkel: vakság, érszűkület, lábad elvesztése. Akkor is még el lehet kezdeni a terápiát, de ugyanannyi lemondás már sokkal kevesebb haszonnal jár, mintha most kezdenéd. És persze reménykedhetsz abban is, hogy te nyered meg a lottó ötöst, vagyis semmit nem változtatsz és mégse lesz semmi bajod. Én nem alapoznék erre.
Amivel biztatni tudlak, az az, hogy ha megfelelően kezelve leszel, akkor a lelkiállapotod is javulhat. Az ugráló vércukorszint hozzásegít a depresszióhoz is. (Azt meg ugye nem tudjuk, hogy az az étkezés utáni 6,3 hogy lett, előtte mennyi volt, meddig ment föl, milyen gyorsan esett vissza.) Ha most még semmi kedved a sporthoz, könnyen lehet, hogy idővel megszereted. Ha megerősödsz a mozgás miatt, kicsit fogysz, sokkal energikusabb leszel és ezt biztosan élvezni fogod. Megéri belevágni.
Ebben az esetben az sem igaz, hogy vagy igen, vagy nem, félig nem lehet. Mert bizony ha csak félig tartod a diétát, ha csak a sportot kezded el de fogyni nem sikerül, vagy csak egy kicsit fogysz, már annak is pozitív hatása van, kitolódnak, később várhatók a szövődmények. Úgy is kezdheted, hogy kipróbálsz új - a diétába jobban passzoló - recepteket, kipróbálsz sokféle mozgásformát, és fokozatosan építed fel az új, egészségesebb életmódodat.
Nehogymár egy kis emelkedett cukorról már temessetek de komolyan??!!!
Ez semmi
Nem a 6.2 a gond. Az egyik gond az, hogy a kajaés a mérés között simán felmehetett káros tartományba. Ha minden nap reggeli után 45 perccel mondjuk 10.3, az nem tesz jót.
A másik, ami gond, hogy közben mennyi inzulint facsarsz ki a hasnyálmirigyedből. Nem lehet tudni, hogy meddig bírja még. Ha reggelre csak 6.1-re tudja levinni, akkor könnyen lehet, hogy fogytán van a nafta.
De mondom, a te döntésed, hogy mit kockáztatsz. A helyedben elmennék egy inzulinméréses minimum 3 pontos cukorterhelésre (magánban), abból látszik, hogy mennyire gáz inzulin szint mellett produkálod ezeket a cukorszinteket. Akkor már nem vakon döntesz, kiderül, hogy mekkora a gáz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!