Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Irodaházban szerintetek is...

Irodaházban szerintetek is egészségtelen dolgozni? Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Jelenleg is így dolgozom. Már az zavar, hogy nem lehet ablakot nyitni meg normálisan szellőztetni (mivel nincs kilincs meg semmi csak az üveg). Több munkatarsam azt mondja, hogy nem tisztítjak rendesen a levegőt, meg folyton lebetegszünk.

Erre jön még a légkondi mizéria: mindig megy a vita, hogy kinek hideg, kinek nem eléggé...

Ha bemegyünk a tárgyalóba másik csapat után, töményen érezni a szagokat és az elhasznált levegőt, de nincs mit tenni, ugyanoda kell beülni és belélegzni...

Amióta otthon is lehet dolgozni észrevettük többen, hogy kevésbé betegszünk le, szóval szerintem lehet benne valami, hogy az ilyen modern irodaházak egészségtelenek. Meg odabenn munka végére gyakori, hogy fáj a fejem. De olyan is volt, hogy a levegőtlen tárgyalóban elbóbiskoltam...

tegnap 03:59
 1/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nem tudom az milyen irodaház, de szerintem ahol rendszeresen órákig dolgoznak emberek, vannak elektronikai eszközök, oda kell valamilyen szellőzés, légbefúvás, elszívás, valamilyen szellőző. Különben csak a szén dioxid koncentráció nő meg, attól persze, hogy minden bajod van. Ha viszont van légkondi, akkor legtöbbet lehet szellőztetésre is állítani.
tegnap 07:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy jobb az ablakos iroda, de a legjobb egyedül ülni. Egy irodaházban sose tudják úgy kipucolni a szellőzőberendezéseket, hogy az 100%-ban csírátlanítva legyen. A kültérit meg a beltérit lemossák, de a csöveket már nem, ott meg aztán portól kezdve Pennywise-on át van minden.
tegnap 08:07
 3/7 A kérdező kommentje:

Van szellőztetőrendszer, de annak ellenére ilyen...

Nem tudom mit lehetne csinálni... Vagy az érzékenyebbek dolgozhanak maszkban? Vagy már nem tudom.

tegnap 12:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Egy korábbi munkahelyemen még a nyári időszak volt katasztrófa. A gépek meg a sok munkatárs annyira felmelegítették az irodát, hogy légkondi sem volt hatékony. Folyton nyitották a hibajegyeket, meg izzadtak, mint a sivatagban...

Szerintem ezek az épületek valahogy nem tudják úgy forgatni a levegőt, meg olyan hőmérsékletet beállítani, párásítani, stb. mint maga a természet.

tegnap 12:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha otthonról dolgoztok, nyilván kevésbé terjednek köztetek a vírusok ha egyszer nem is találkoztok...

Nem úgy általában az irodák egészségtelenek, a konkrét épülettől függ. Ha pocsék a szellőzés, az nyilván egészségtelen. De ki lehet építeni jóraa szellőző rendszert, ha rászánják a pénzt. Ha nem szánják rá akkor xar lesz, és ha ehhez nyitható ablak sincs akkor xarban vagytok.

Ezen kívül az irodai munka abból a szempontból egészségtelen hogy nem biztosítja alapból hogy eleget mozogj. Ennek nincs köze a szellőzéshez.

tegnap 14:14
 6/7 A kérdező kommentje:
De amikor otthonról dolgozunk akkor is járunk el, meg tömegközlekedünk (en pl. napi szinten) és attól mégsem leszek beteg. Ezért gyanakszunk már, hogy ott lehet valami.
tegnap 15:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Az egész napos összezártság beltérben nap mint nap ami számít. A tömegközlekedésen kevés ideig vagy együtt ugyanazokkal. A megfertőződéshez kell egy minimum vírusdózis, 1 db nem elég hanem minden vírusra van egy minimum ami alatt nem fertőződsz. Ha egész nap együtt vagytok zárt térben akkor ez könnyen meglesz, a villamoson meg a plázában nem.

Persze a rossz szellőzés tovább rontja a helyzetet, a kollégák által kilehelt kórokozók tovább ottmaradnak. Ha rendes szellőzés lenne, akkor a nagyja kiszöknevaz ablakon vagy szellőzőn. De akkor is egymást fertőzitek, nem maga az iroda a forrás.

tegnap 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!