A HPV okozta genitális szemölcsöket mennyi idő alatt képes legyőzni a szervezet?
Figyelt kérdés
24 éves férfi vagyok. 3 éve egy apróbb szemölcsöt fedeztem fel a péniszem tövénél. Akkor kezeltem, azonban bizonyos időközönként kiújult. Mostanra már több darab is lett a területen. Condyline ecsetelőt alkalmazok az elmúlt két hétben, több szemölcsön is pozitív változást látok, van azonban pár darab közvetlen a hasam alatt amelyekre úgy tűnik nem hat. Ezek mellett magasabb számban szedek 1-2 hónapja vitaminokat. Utánaolvasva kétségbeesve nem vagyok, hiszen a genitális szemölcsöket okozó HPV típusok alacsony rizikójuak, azonban az immunrendszer általi szemölcsök gyógyulásra átlag 2 évet írnak. Nekem már 3 éve tart, így kíváncsi lennék tapasztalatokra olyan személyektől, akiknek volt dolguk a vírussal.2023. febr. 15. 15:48
1/10 anonim válasza:
Szia nekem 16-18 HPV van. Fèl ève nekem nem írtak fel semmit évente vizsgálat és ha legyözi az immunrendszer akk nem lesz mütet. De gyogyteákat iszok
2/10 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! És vannak szemölcseid? Ha jól tudom a magas rizikójú törzsek nem okoznak szemölcsöket, azok észrevétlenek. Kinövéseket az alacsony rizikójuak okoznak tudtommal, általában legtöbbször a 6-os és 11-es törzs.
2023. febr. 15. 22:22
4/10 A kérdező kommentje:
Butaságot légyszi ne beszélj. Nem maradnak meg a szemölcsök örökre.
2023. febr. 16. 12:19
5/10 anonim válasza:
Dehogynem, nekem évekig volt aztán meguntam és elektromos kauterrel leégette a dermatológusom :)A vírus sosem tűnik el, örökre hordózó maradsz.
6/10 A kérdező kommentje:
A vírus valóban a szervezetben marad, azonban a szemölcsöket ellehet tűntetni, sőt évek alatt maguktól is eltudnak tűnni. A kérdésem magára a Condylomára vonatkozott, nem a HPV-re. Arra lennék kíváncsi, hogy ki mennyi ideig szenvedett a szemölcsöktől.
2023. febr. 16. 20:05
7/10 anonim válasza:
Most mondtam, hogy magától nem tűnik el :) Ecsetelheted condyline-val semmire nem mész vele visszanő.
8/10 A kérdező kommentje:
Olvass utána! 😉 Egyébként tűntettem már el szemölcsöt condyline-val, nem is nőtt vissza. Megfelelő ideig kell alkalmazni. A szemölcsök pedig akkor jelenhetnek meg újra, ha gyengül az immunrendszer.
2023. febr. 17. 12:21
10/10 A kérdező kommentje:
Ha Te mondod..😀
2023. febr. 18. 14:21
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!