Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől alakul ki az ekcéma?

Mitől alakul ki az ekcéma?

Figyelt kérdés
Van a kezemen ilyen piros, egyre nagyobb folt, ekcémának tűnik. Világ életemben semmi ilyesmim nem volt, erre 40 éves korom felett ez kialakulhat? Házilag gyógyítható? Mindenképp szükséges bőrgyógyász hozzá vagy van olyan krém/gyógyszer, ami nem vényköteles, de hatásos.
tegnapelőtt 22:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Próbáld meg hámosító krémmel kenni, ha nem javul, irány a bőrgyógyász.

Nekem egyébként szintén felnőttként jöttek ki ilyen piros, hámlós foltok a felkaromon, érdekes módon csak hideg időben... allergiára gyanakodtak (teszt alapján higany és propolisz, ami alapból hülyeség, mert végigböngésztem minden kozmetikumom/mosószerem stb. összetételét, és semmiben nem volt), kaptam rá valami szteroidos krémet (Flucinar N, vényköteles), az helyretette.

Szerintem hidegekcéma lehetett, így utólag minden erre utal...

tegnapelőtt 22:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ekcéma az allergia egy súlyosabb formája. Bármikor kialakulhat az életed során.

Vény nélkül is kapható kezelő krém, pl. a DM-ben:

[link]

[link]

illetve ekcémás bőrre szappan: (holt tengeri iszapos)

[link]

De pl. a kakaóvaj is nagyon hasznos:

[link]

Illetve van még kakaóvajas kézkrém:

[link]

tegnapelőtt 22:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Az ekcéma is autoimmun, hosszú távon sok mindent nem lehet tenni, bármikor kiújulhat.
tegnapelőtt 23:38
 4/7 anonim ***** válasza:
A méreganyagok már a bőrt érintik, nem elég a külső beavatkozás, belsőleg kell tisztulni, méregteleníteni a májat, szervezetet, akkor a bőrproblémák is eltűnnek.
tegnap 10:39
 5/7 A kérdező kommentje:

Az nem jó hír, pedig figyelek az egészséges táplálkozásra, csipsz helyett évek óta magvakat eszem, ha édességet kívánok néha napján

akkor étcsokit fogyasztok, inni is mindig vizet, naponta citromos vizet iszom, nem szeretem az üdítőket, cukor sincs itthon,ha valamibe édes kell, akkor mézet teszek. Stresszelni sem stresszelek többet, mint máskor. Kifogom próbálni először a Dm-es krémet, ha nem válik be, akkor meg bőrgyógyászat.

Köszönöm a válaszokat!

tegnap 10:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor valami még mindig van mert a máj nem tudja rendesen elvégezni a méregtelenítést. A krémek csak a tünetet enyhítik de az okot nem szüntetik.
tegnap 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos hogy ekcéma? Lehet hogy allergia, akkor viszont fokozott immunválasz van.
tegnap 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!