Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit tapasztaltál a környezeted...

Mit tapasztaltál a környezetedben? Az oltott, vagy az oltatlan ismerőseidet viselte meg jobban a Covid?

Figyelt kérdés
Itt is sokan írják hogy az oltott ismerőseiket jobban ledönti és mivel én is ezt tapasztalom az ismerősi körömben, így gondoltam indítok egy szavazást hogy mi jön ki.
2022. febr. 9. 09:44
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
63%

"A KSH statisztikában nem volt semmi az oltott/nem oltottra nézve, ezért nem értem minek írod oda.."

Várjál, levezetem, és még talán te is megérted:

Tehát a 2020-as nagy világjárványban MO-on az össz halálozás 141002 fő

Ebből covidban 8981-en haltak meg,

sztrókban és most figyelj 11722-en,

rákban pedig 31623-an

stb, stb, stb.

Tényleg baromi nagy világjárvány lehetett.

Ha megnézed az össz halálozást, 90-95 között jóval többen haltak meg évente, mint most a sokak által spanyolnáthához hasonlítható népfogyatkozásban.

És akkor felteszem a 100 forintos kérdést, mondjuk 93-ban, amikor több, mint 150 ezren haltak meg (az 9000 emberélettel több, mint most 2020-ban a NAGY járvány idején) és ugye akkor még nem volt covid, ugyan miért nem voltak lezárások, vagy korlátozások?

2022. febr. 10. 11:29
 42/50 anonim ***** válasza:
62%
#41: ne zavarj össze egy hívőt számokkal és logikával :))
2022. febr. 10. 11:51
 43/50 anonim ***** válasza:
30%

41 Igaziból már adtam rá választ.

Ha nem kell ellátni az embereket a kórházakban, mert "gyorsan halnak meg", vagy "nem tudsz értük tenni semmit", ha egyenletesen telnek meg a kórházak, ha nem az amúgy intenzív osztályon fekvőkön felül kerül be plusz pár ezer fő az intenzívekre, akkor nem kell lezárni.

Itt a probléma, hogy tavaly nem volt

influenza járvány, sokkal kevesebb műtét volt (súlyos szövődménnyel), kevesebb volt az autóbaleset, mert mindent le kellett zârni, hogy az eü el tudja látni az intenzíven fekvő covidosokat és ezek az emberek ne foglalják az ágyakat.

2022. febr. 10. 11:52
 44/50 anonim ***** válasza:
24%

#41-es az oltás hatásosságának kérdése <> járvány súlyosságának kérdése

Ezt azért ugye megértitek?

2022. febr. 10. 12:00
 45/50 anonim ***** válasza:
78%

"Ha nem kell ellátni az embereket a kórházakban, mert "gyorsan halnak meg", vagy "nem tudsz értük tenni semmit", ha egyenletesen telnek meg a kórházak, ha nem az amúgy intenzív osztályon fekvőkön felül kerül be plusz pár ezer fő az intenzívekre, akkor nem kell lezárni."

Értelek, de akkor nem luxus elzavarni eü-s dolgozókat, ha nem oltatják be magukat?

Tehát marad az oltári átb@szás volt ez az egész.

2022. febr. 10. 12:11
 46/50 anonim ***** válasza:
7%

"41-es az oltás hatásosságának kérdése <> járvány súlyosságának kérdése

Ezt azért ugye megértitek?"

Fanatikusokkal nem vitatkozom, engem meggyőztek a számok, nem most fogunk mindannyian meghalni.

És nyugodtan kérjed az én oltásaimat is, nehogy még a végén elpatkoljál.

2022. febr. 10. 12:13
 47/50 anonim ***** válasza:
60%

#45 Valószínűleg az, ahogy az 5 nap karantén is ostobaság, meg az is, hogy bárki oltottként hazajöhet covid teszt meg karantén nélkül.

De ennek nem sok köze van a lezárásokhoz, annak volt értelme szerintem.

2022. febr. 10. 13:48
 48/50 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagyok én fanatikus, csak egyetértek az oltások alapelvével (nem azzal, amit nagyban nyomatnak a médiában).

Megkaptam az oltásokat pár hónapra rá elkaptam a vírust, nem is vártam mást, csak azt, hogy ússzam meg lehetőleg kórház nélkül (mert annyira rosszak voltak az itthoni statisztikák) .

Ha lehet már nem oltatnám magam, max olyannal, ami várhatóan hosszabb időre ad védettséget (nem tüskefehérjére épít).

De mivel pár hónapja már látom, hogy nem képes megakadályozni a jelenlegi variánsok átadását, így én sem látom értelmét pár intézkedésnek.

Plusz mára elég sok ember van aki így vagy úgy átesett és szerintem ez számít, nem csak az oltás és ezeket a csoportokat is bele kéne venni a statisztikákba.

2022. febr. 10. 15:18
 49/50 anonim ***** válasza:
40%

Oltatlant keveset ismerek, de 1 meghalt, 2 (2 ember) amikor mar masodjara kapta el, akkor masodjara komolyabb bajuk lett (korhazat igenyelt), 3 elso alkalommal natha, masodik covid egyhetes dögrovás, 4 nathaszeru, de elhuzodo betegseg

5. 1 het betegseg, 2 het etvagytalansag (utolag mondtak, de hat akkor ez a kozepsulyos eset...??)

Oltott:

1. 3 oltas utan (elozo bekezdesben ő a 4. volt) 2 nap szipogas

2. 3 oltas (4 honappal) után 1 hétig covidos lazas beteggel egy legterben 24 ora, de nem kapta el (se tunez, se pozitiv teszt)

3. kozvetlen 3. oltas utan covidos apolasa 2. hetében 1 nap rosszullet, de teszt nem mutatta ki (de mi mastol)

4. 2 oltas utan (5 honappal) covidos apolasa utan par nappal covidos lett es nagyon rosszul viselte az elso par napot, de 8 nap alatt gyogyult

5. 2 oltas utan (eltelt 6 honap) nem igazolt csak talan covidos apolasa utan 1,5 hettel 1 nap heveny rosszullet, 2 nap nathaszeru tunet.

Szoval vegyes, de oltottat, akinek legalabb 2 oltasa volt es meghalt volna olyat nem ismerek es olyat se aki korhazba kerult vele. Oltatlant viszont sajnos igen.

Osszehasonlitani meg nem nagyon lehet, mert nem mindegy ki es melyik oltast es mikor kapta es az se, hogy hanyszor volt nagy viruskoncentracionak kiteve es hat a virus sokat mutalodott.

2022. febr. 10. 16:29
 50/50 anonim ***** válasza:
82%

Rengeteg oltatlan ismerősöm van, több száz. Egyik sem került nemhogy lélegeztetőre, de még kórházba se. A gyerekek 1-2 napig voltak szarul, a felnőttek átlagosan 1-2 hét. De nem egy ember csak véletlen tudta meg, hogy covidos, semmilyen tünete nem volt.

Oltatlan ismerőseim közül 1 agyvérzést kapott, 2 trombózist, 4 pedig majdnem 1 éve szédül az oltások óta.

2022. febr. 14. 05:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!