Mit tapasztaltál a környezetedben? Az oltott, vagy az oltatlan ismerőseidet viselte meg jobban a Covid?
"Aki szerint egy vírusos fertőzést egy lapon lehet említeni a rákkal, azt nem is lehet meggyőzni.."
Hát nem, de ahogy látom te meg egy megrögzött oltásfanatikus vagy, aki nem lát tovább az orránál.
Nem mellékesen megjegyzem, hogy a szavazásból látszik, hogy mennyire nagyon működik az oltás.
#32-es Igazából te hoztál fel ide egy statisztikát, amiből nem értem, hogy mi köze annak a számnak az oltás hatásosságához/hatástalanságához , de hogy amúgy sincs értelme a másik adatokkal hasonlítani, mert azok nem fertőző betegségek..
Ami a szavazást illeti nem tekinthető jónak (annak ellenére is, hogy jelenleg éppen az oltottak viseli meg kevésbe, igaz kevéssel) , mert nem tudni:
- az oltáshoz képest mikor lettek betegek?
- milyen oltást kaptak?
- milyen korcsoportba / rizikó csoportba tartoznak?
Kb mintha a járóbot hatástalan lenne, mert az azt használók nagyobb eséllyel esnek el, mint aki nem használja..
Hmm , de kik használják?
#34: a járóbot rossz hasonlat, mikor hallottál ilyet?
- A járóbot megvéd az eleséstől
- Két járóbot egy életre megvéd az eleséstől
- Najó nem véd meg, de másokat nem löksz fel, mikor esel, és nem esel akkorát
- Najó ha 3 botot viszel már tényleg nem fogsz elesni
- A gyereked is járjon bottal, hogy te ne ess el
- Csak bottal mehetsz futóversenyre
- Ha futár vagy, és 3 bottal jársz, megszűnik a munkaviszonyod
Bár nem hozzám céloztad, de:
Ok. Kell egy idő mire elvileg kialakul a védettség, már ha kialakul persze bármi is.
- milyen oltást kaptak?
Ennek mindegynek kéne lenni de mivel egyik covid vakcina gyengébben muzsikál, mint a másik, így ez sem mindegy.
- milyen korcsoportba / rizikó csoportba tartoznak?
Az előző két kérdésedből fakadóan pont az lenne a lényeg, hogy az oltással elkerülhető legyen a súlyos lefolyás (ami nem feltétlenül csak halállal jár).
Mivel sem a fertőződést, sem annak terjesztését nem akadályozza meg vagy annak esélyeit sem redukálja az oltás, plusz a súlyos lefolyás ellen sincs semmi garancia (meg persze 4 havonta kellene lassan egy-egy újabb "booster"), így nem tekinthető hatásosnak szerintem a vakcina.
De tekintsünk el a fertőzés "elkapásától" és a terjesztéstől. Ha ezeket nem vesszük figyelembe csak azt, hogy a súlyos lefolyás elkerülését garantálja, akkor is sz*rul szerepel az összes covid vakcina.
Az oltás mellékhatásait (nem oltási reakcióról beszélek) meg inkább ne is firtassuk, mert akkor még jobban a hatástalanság felé dől a képzeletbeli mérleg nyelve.
"Ami a szavazást illeti nem tekinthető jónak (annak ellenére is, hogy jelenleg éppen az oltottak viseli meg kevésbe, igaz kevéssel) , mert nem tudni:
- milyen oltást kaptak?
- milyen korcsoportba / rizikó csoportba tartoznak?"
Szerencsére az oltásfanatikusok már kihalófélben vannak, mert csak a legfanatikusabb hiszi el a nyilvánvaló hazugságokat, a számok makacs tények, nem jön ki a matek, úgy át letettek b@szva, ahogy illik, egyre nyilvánvalóbb. Persze a hit az fontos, én a helyedben beszúratnám az 5. oltást is rögtön.
Amúgy amikor leírod ezeket a hülyeségeket, te hallod magad?
Ha kicsit visszaolvasol a 24-es kezdte statisztikai adatokkal, én csak egy kicsit megetettem, hogy érezze a törődést.
#37 vagyok:
A járóbotos példád pedig irreleváns. Az oltásfanatikusok szeretnek párhuzamot vonni a covid és minden más között, de úgy, hogy egyáltalán nincs logika mögötte.
A KSH statisztikában nem volt semmi az oltott/nem oltottra nézve, ezért nem értem minek írod oda..
Ez mutat valamit. (9.oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!