Mit tapasztaltál a környezetedben? Az oltott, vagy az oltatlan ismerőseidet viselte meg jobban a Covid?
20
Megfogtam. :) Kötözködni szerettél volna kicsit. Leírtam, hogy a közeli ismerőseim akik oltottan covidosok lettek, kb semmi bajjal átvészelték.
A tőlem 5 utcányira lakó XY-t, vagy a szembeszomszéd XZ házaspárt nem vettem ide, mert nem ismerőseim. Ők például oltatlanok voltak, hónapokkal ezelőtt meghaltak, igazoltan covidban, nem csak a papírjukra volt ráírva. 40 és 60 éves korosztály között.
Nálunk vegyes.
Volt egy oltatlan ismerős, aki meghalt. (Talán 30-40-es korosztály)
Két családtagom eléggé ágynak esett, három oltással két napra. Egy hetet azért kivettek, hogy ne legyen post covidjuk. De volt több oltott ismerős ugyanígy.
Volt olyan háromszor oltott ismerősöm, akinek semmi baja nem volt.
Illetve volt ilyen nem oltott ( 3 éves gyerek) rokon is.
23
Egyes országoknak van covid statisztikájuk idevonatkozóan. Az alapján az oltottak kevesebb eséllyel kapják el a koronavírust, valamint amelyik korosztályban hasonlóak a számok, vagy egyenesen több oltott volt fertőzött (nyilván, mert 70%-uk be van oltva), ott a kórházba került, lélegeztetőre került emberek között sokkal alacsonyabb az oltottak száma. Ergo, véd a súlyos lefolyástól. Nem 100%-ban, hanem úgy 95%-ban.
Most jön, amikor már van statisztika, hogy hát de azok kamuznak, meg van hamisítva...ugye? :D
"Most jön, amikor már van statisztika, hogy hát de azok kamuznak, meg van hamisítva...ugye? :D"
Akkor nézd meg ezeket a rettegésre okot adó számokat, hogy mennyi rengetegen haltak meg covidban.
Lehet lepontozni, de engem ezek a számok nem rémítettek meg, az már sokkal inkább, hogy agyvérzésben többen halnak meg, mint covidban..
"2021 nincs itt, akkor pedig kb 30e covid halott lesz"
Aha, várjál, a 30e rákos mellett? És akkor a rák miatt miért nincsenek korlátozások, kötelező életmódbeli változtatások?
1990 óta folyamatosan 30e feletti a rák halott, érdekes, hogy erről a média hallgat, csak a covid.
#27 Több helyen le volt írva. Azért vannak korlátozások, mert különben túl sokan kerültek volna kórházba.
A rákos betegek általában napokra/egy hétre kerülnek be az intenzívre, mármint, ha egyáltalán bekerülnek, nekünk volt ismerősünk, aki három napot töltött kórházban nem intenzíven, mielőtt meghalt. A covid az intenzíven heteket töltöttek bent.
Nem, a halálozási arány nem rossz. Mindaddig, amíg vannak intenzív ágyaid, lélegeztetőgépeid és több év alatt kiképzett ápolóid, akik folyamatosan ott ülnek az ágyak mellek és nézik az eszközöket, egy nővér egyszerre maximum 3-t, de inkább 2-t.
Amint elfogynak az intenzív helyek, rögtön megugrik a koronavírus halottak száma. Azért voltak lezárások, mert kezdtek telítődni a kórházak intenzív osztályai és ha nem zárunk, akkor sokan meghaltak volna. Ha megnézed a híreket, akkor látszik, hogy mindig csak akkor zártunk, amikor már elkerülhetetlennek látszott a helyzet (az elején tévesen, később viszont igyekeztünk mindig az utolsó pillanatig húzni). Az orvosok már mind folyamatosan közleményeket adtak ki, hogy gáz lesz, ha nem zárunk, napokkal előtte, és még mindig tovább feszítettük a lehetőségeinket és kivártunk.
#27-es Úgy látom nem ment át az üzenet, amit direkt azért írtam, hogy nehogy már a többi adathoz hasonlítsd a covidot, "de azért mert azok is rosszak, attól ez még nem lesz jó.".
Kb olyan, mintha azt mondanád, fiam igaz 1-est kaptál matekból, de a fizika 1-eshez képest ez jónak számít.
"Úgy látom nem ment át az üzenet"
Harmatgyengék az érveid, szerintem nincs élő ember, akit meg tudsz győzni, ilyen számok mellett.
Azért a 3. oltást felvettek száma jelzi, hogy ébredeznek az emberek, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!