Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Alvászavar covid után? Mikor...

Alvászavar covid után? Mikor lesz jobb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Én világ életemben jó alvó voltam, este lefeküdtem, elaludtam 5 perc múlva, majd reggel kipihenten felébredtem. Azonban úgy 3 hete gyógyultam ki a covidból, és azóta alvászavaros tünetek jelentek meg nálam... Van hogy egész éjjel nem alszom, csak fekszem az ágyban, ha el is alszok 1-2 órára akkor is egyből felébredek, és úgy érzem utána mintha nem is aludtam volna. Ez rendkívül rossz hatással van az életemre, most fogok érettségizni, és egyáltalán nem tudok így koncentrálni a tanulásra.

Ezen kívül még nagyon gyakran vannak hangulatingadozásaim, amik eddig szintén sosem voltak.

Volt valakinek hasonló? Illetve ha igen, akkor mennyi idő volt míg javult a helyzet?

2022. febr. 7. 18:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Oh így már világosabb, köszönöm :) Már csak az érdekelne hogy érjem el hogy egyedül is legalább úgy aludjak mint valaki mással :D
2022. febr. 11. 10:00
 12/14 Prokopf ***** válasza:
0%
Ez a cél? 😉
2022. febr. 11. 11:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia, nekem teljesen ez van, viszont én nem gondoltam arra hogy, ez miatt lenne, nekem augusztusban kezdődött. És volt időszak mikor 4 napon keresztül csak feküdtem és nem tudtam elaludni, nagyon fárasztó volt, szívem agyam bánta leginkább. De elmúlt, majd most megint előjött, és nagyon rossz virasztani egész este. Ma is 5kor aludtam el 8 óráig. Előtte aludtam két napig rendesen. De akkor a tesómmal aludtam, és úgy ment az elalvás rendesen. Felébredtem 2 óránként, de legalább vissza tudtam aludni. És álmaim is voltak. De sajnos ma már nem ment, próbáltam beszedni a melatonint is de nem hatott. Lehet, orvos lesz a vége, de anyám nem igazán díjazza. :(
2022. febr. 28. 16:58
 14/14 Prokopf ***** válasza:
74%

Egyenlőre nem tudok segíteni. Edzzél, lehetőleg súlyokkal is. Magyarul próbáld meg növelni az izomtömeget, ez remélhetőleg aktiválja a növekedési hormon természetes úton történő termelésnövekedését a szervezetedben. Este lefekvés előtt legalább 3 órával ne egyél (cél ugyanaz, hogy éjjel a szervezeted zsír helyett növekedési hormont termeljen). Szexelj minél többet, hogy a nemi hormonok is aktívak legyenek (persze csak ha elmúltál 18), és lehetőleg alvás előtt.

(Ez utóbbi amúgy sem árt a megfelelő védekezés mellett).

2022. márc. 1. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!