Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Oltatlan vagyok,elkaptam a...

Oltatlan vagyok,elkaptam a koronavírust. Halál félelmem van,nem merek aludni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem oltattam , nem vettem komolyan vagy inkább nem akartam komolyan venni. Kisbabát szeretnénk de a nőgyógyász elrettentett,hogy nagy a meddőség esélye oltás után így első terhesség előtt nem ajánlja.. Voltam már egyszer covidos,de nem hivatalosan.. Most elkaptam egy barátnőmtől akivel együtt szilvesztereztünk. Neki a gyorsteszt pozitív lett,nekem negatív. El rontható a teszt? Esetleg nem toltam elég mélyre vagy hasonló? Nem tudom elmondani mit érzek de fáj a szemem szó szerint ég ki. A fejem szét szakad, a mellkasom meg mintha ülne rajta 50 ló. Szédülök, bármi hozzá ér a bőrömhöz az nagyon fura érzés kiráz tőle a hideg nagyon fázom majd melegem van de nem merek elaludni mert félek hogy nem kelek fel. Halálfélelmem van, 26 éves vagyok...

2022. jan. 4. 15:27
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
95%
Nálam 2-3 nap volt az elején, amikor elég vacakul voltam. Hányás, erős hát- és derékfájás, szokatlanul erős fejfájás, visszatérő láz/hőemelkedés voltak az első tüneteim az első napokon, aztán ezek megszűntek. A 6. napon ment el a szaglásom, most kezd visszatérni 1 hónap után. Utána orrfolyás, majd enyhe hurutos köhögés, visszatérő fejfájás 1-2 hétig. Szedtem az ajánlott vitaminokat (D, C, B1, B3 nagyobb dózisban + 100 mg cink, magnézium, NAC) és aszpirint a fájdalmakra, más gyógyszert nem. Sok gyümölcsöt ettem (citrusfélék, kivi) és nyers gyömbért, gyógyteákat is ittam. Én sem vagyok beoltva.
2022. jan. 5. 10:02
 32/52 anonim ***** válasza:
97%

Még annyi, hogy a pozitív teszt után én is elkezdtem kicsit aggódni. De úgy vélem, hogy neked 26 évesen, ha egyébként egészséges vagy, még annyi okod sincs pánikra, mint nekem jóval idősebbként. Nekem felírt az orvosom többféle gyógyszert, megnyugtató érzés volt, hogy ha esetleg rosszabbra fordult volna az állapotom, lett volna mihez nyúlni. 2020-ban csak annyi volt a javaslat, hogy maradj otthon és ha már nagyon rosszul vagy, hívd a mentőt.

31-es

2022. jan. 5. 10:16
 33/52 anonim ***** válasza:
11%
Jó kis propagandaszöveg, de ne haragudj, nem hisszük el.
2022. jan. 5. 10:54
 34/52 anonim ***** válasza:
59%
Köszönd a médiának, hogy így pánikoltatják alaptalanul az embereket. Az oltást jól tetted hogy nem vetted fel, ha gyereket akartok. Az esélye meg hogy valami komoly bajod lesz kb. annyi, mint hogy ha kimész az utcára és rádzuhan egy repülőgép. Szóval ha az utcára is ki mersz menni, akkor emiatt se aggódj.
2022. jan. 5. 10:56
 35/52 anonim ***** válasza:
38%
A teszted negativ, ahogy irod, akkor nem kaptad el a virust.A nögyogyaszodat jobb, ha lecsereled. Oltasd be sürgösen magad. A napokban meghalt egy volt evfolyamtarsam covidban, oltasellenes volt.
2022. jan. 5. 21:53
 36/52 A kérdező kommentje:
Köztudott,hogy nem megbízható a gyógyszertári teszt. Egyébként köszi már teljesen jól vagyok, egy nap alatt lement a lázam és a fájdalmak 80%a megszűnt mára.
2022. jan. 5. 22:06
 37/52 anonim ***** válasza:
20%
Szoval te sajat magadat diagnosztizaltad....hm
2022. jan. 5. 22:09
 38/52 anonim ***** válasza:
75%
Az első két nap vannak ilyen hevesebb tünetek és fájdalmak, utána jobban van az ember, de ettől még hullámzó lesz, igazából az 5-12.nap a legnehezebb ebben a betegségben, mármint nem a nagyon súlyos esetekre gondolok, hanem gy általában.
2022. jan. 5. 22:13
 39/52 anonim ***** válasza:
72%
Nem a gyógyszertárival van a baj, a gyorsteszt a pozitívat (időben tesztelve) nagyon pontosan kimutatja. Te még korán teszteltél. Ami pedig a pulziométert illeti, nem feltétlen célszerű beszerezni. Sajnos a mentősöket sokszor feleslegesen hívják ki, mert a pulziométert használták, mert például 1x leesett 92-re de után újra elkezdett emelkedni… Mire a mentő kiért semmi problémája nem volt. Aki fullad és alacsony a véroxigén szintje nem tud az ágy szélén ülni… Illetve ha babatervezés van, nyilván van egy párod, aki lát téged és ha baj van, tudja hívni a segítséget. És én a helyedben kérnék tesztet a háziorvostól. Sok hasonló esetet láttam, hogy az újabb teszt már pozitív lett és nem a trükközés miatt, hanem addigra vált kimutathatóvá a nyálkahártyán
2022. jan. 6. 00:56
 40/52 anonim ***** válasza:
85%
#39 annyit hagy tegyek hozzá hogy a covidnál pont hogy jellemző jelenség a "happy hypoxia" nevű állapot. Fekszik a páciens, értetlenkedik hogy miért nem engeded már haza, hiszen oxigén nélkül is jól van, és latod hogy 83-t szaturál. Ilyen otthon is előfordulhat, jól jön az a pulzoxi.
2022. jan. 6. 05:08
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!