Oltatlan vagyok,elkaptam a koronavírust. Halál félelmem van,nem merek aludni. Mit tegyek?
Nyugalom. December elején kaptam el, valószínű a deltát, oltatlanul. Meggyógyultam. Nem mondom, hogy 100%-os vagyok, de majdnem.
Elég fontos lenne beszerezni egy pulzoximétert. Ha hajlamos vagy pánikolásra, azzal reálisabban nyomon tudod követni az állapotodat. Nekem is sokszor volt halálfélelmem, de megnyugtató volt látni, hogy 97-99 közt van az oxigénszintem. Néha még most is érzem a mellkasnyomást, ilyenkor megmérem és sikerül megelőzni vele a pánikrohamot. Mondjuk arra figyelni kell, ha pánikolsz és verejtékezik a kezed, nem fog jól mérni, száraz és meleg ujjat kell mérni. De több ujjat is érdemes megnézni.
A férjemnek pl. lement 90-re, ki kellett hívnom az ügyeletet.
De nagyon valószínűtlen, hogy a betegség első egy-két napjában már lefelé indulna az oxigénszinted. Inkább az 5-12 nap közt megy le azoknak, akiknek súlyosabb a lefolyás. Az ügyeletes orvos tudott segíteni a férjemen injekciókkal (pl. szteroiddal, vízhajtóval) és nem került kórházba.
Szóval nyugi. Nagyon pánikolsz és nem tudod reálisan felmérni az állapotod, ezért javaslom a pulzoximétert.
15 NE D vitamint szedjél naponta és 5000 mg C vitamint.
Ezen kívül B vitamin vagy halolaj kapszula az idegrendszer védelmére.
Cinket mondott még az orvos. Mi napi 25 mg-ot szedünk.
Tüdőfűteát is ihatsz.
Ha felírnak Azi Sandozt, azt szedd be mindenképp, minél előbb. Nem csak antibiotikumként hat ebben a betegségben. Ha lassú a javulás, akkor a Favipiravirt is beszedheted, mi is beszedtük.
Szteroidot is felírnak akkor, ha további segítségre van szüksége a szervezetnek, az is nagyon fontos, de van amikor vénásan tud igazán segíteni, a férjemen is az segített. Visszafogja az immunrendszert a szteroid, de ilyenkor pont erre van szükség, több esetben is hallottam, hogy a PCR teszt már negatív volt, amikor nagyon beteg lett az illető, mert akkor már nem maga a vírus, hanem a túlzott immunválasz tartja fenn a gyulladást és emiatt kell a szteroid, hogy visszafogja a gyulladást és az immunrendszert.
Ezen kívül mi napi egy szem Aspirin Protectet szedtünk esténként, plusz napi 4 szem Máriatövis kapszulát, ami májvédő (az erősebb gyógyszerek miatt), Magne B6 napi 4-szer.
ui: Egy vérnyomásmérőt is érdemes beszerezni. A férjemnek egy éjszaka zakatolt a feje, azt hitte a gyógyszertől, de lehet, hogy a covid okozta. Jó lett volna tudni, mennyi a vérnyomása a rosszullétkor, de sajnos nem volt vérnyomásmérőnk.
Ha nagyon rosszul vagy, a sürgősségit is hívhatod, tudnak majd segíteni, tanácsot adni, ezért is nagyon fontos lenne tudni az oxigénszintedet.
Az oxigénhiány tünete, hogy a mozgás köhögéssel jár. Súlyos oxigénhiánynál, 90 körül már az is gondot okoz, hogy pár percet állj.
Szédülés is lehet oxigénhiánytól, de a láztól is. Nekem az elején volt olyan durva szédülés, hogy lerogytam a székbe és kólát kellett innom, annyira erős hányinger tört rám, de ez nem oxigénhiány volt és csak egy éjszaka tartott. Az első 2 nap járt nálam elég durva ízületi fájdalmakkal, egy éjszaka nem aludtam, azt se tudtam, hova tegyem a lábam, akkor volt a szédülés is, de aztán 1,5-2 nap alatt elmúlt és sokkal jobban lettem, így volt a férjemnél is. Aztán nekem 6. nap volt a mélypont, a mellkasnyomással, hideg verejtékezéssel, de akkor már szedtem az Azi Sandozt és attól vagy csak úgy, de másnaptól minden nap jobban lettem. Férjem viszont az 5-6. naptól egyre rosszabbul volt és mint írtam, neki majdnem kórház lett a vége, de az eleje neki is hasonló volt, erős ízületi fájdalmak, derékfájás, de mindez csak az első 1-2 napban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!