Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha jön a 4. Oltás, akkor...

Ha jön a 4. Oltás, akkor kialakul a nyájimmunitás és nem lesznek korlátozások?

Figyelt kérdés
2021. dec. 28. 09:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
77%

#18: "A kanyaró, rubeola stb is azért tűnt el Mo-n, mert kötelező oltás révén védettek vagyunk."

Jól látod, ezek halálos betegségek, amire van védőoltás.

A covid egy erősebb influenza szint, es nincs rá védőoltás. Csak oltás. Ami jelenleg úgy tűnik lófszt nem ér.

2021. dec. 28. 11:58
 22/37 anonim ***** válasza:
26%

A covid nem halálos? Nem minden esetben, hál’ Istennek. Mondj légyszi az elmúlt évekből olyan influenzajárványt, aminek 30 ezer halálos áldozata volt Mo-n, megbénította az egészségügyet, tömegesen kerültek az emberek lélegeztetőgépre, és a tüdőgyulladás mellett/helyett potenciálisan halálos multiszisztémás következményei lettek mint pl. trombózis/tüdőembólia, MISC a gyerekeknél, vagy elég csak a felborult CH háztartás, hirtelen extrém magas vc szinttel kezdődő 1. típusú cukorbetegség postcovidos gyerekekben. Fel nem foghatom, hogy ha van megelőzési lehetőség, miért szrunk bele a közepébe és veszélyeztetünk másokat. Mellesleg a rota, RSV, bárányhimlő, influenza elleni oltás is védőoltás, mégis megbetegedhetnek mellette, csak épp enyhébb lefolyással. Mint ahogy a hosszú évek óta kötelező DiPerTe oltásból sem elég csak egy adag, szintúgy az RSV-ből sem, de még a hepatitis B-nél, gennyes agyhártyagyulladás elleni oltásnál is kell emlékeztető oltás.

A videorol annyit, hogy anyámat is kamera elé állíthatom, mint hiteles forrást akit elnémít a hatalom, hogy mondja el a hülyeségeit ő egyedül, akit nem tudtak kilóra megvenni, és feliratozom mint prof. dr. emeritus XY.

2021. dec. 28. 12:18
 23/37 anonim ***** válasza:
74%

#22: De nem érted, hogy ez az oltás nem előz meg semmit? A mostani hullámban az összes covidos beteg ismerősöm 2-3x oltott volt, 1 család kivételével.

Te meg bőszen tolnád a gyerekekbe a veszhelyzeti (kíserleti) oltást, akiknel egyébként tízezrelékben sem mérhetők azok a covid szövődmények amiket itt írsz.

Majd ezután minden 1. tipusú cukorbeteg gyerekre ráfoghatod, hogy az oltástol van. Mert nyilván attól lesz, a virustól megvédi az oltás ugye?

2021. dec. 28. 12:24
 24/37 anonim ***** válasza:
81%

#22 az egészségügyet Gyurcsány, majd később Orbán bénította meg, nem a mostani náthabiznisz. Eddig is éves várólisták voltak, ha véletlenül bekerült valaki még élve a kórházba, akkor nem győzte a húszezezreseket tömni a zsebekbe. Apámnak egy lábtörésre 2 havi nyugdíja ment el csak zsebpénzre 3 éve. Ennél csak drágább kórházi kalandok voltak ismerősök körében.

Álljunk ki megint tapsikolni az erkélyre este 8-kor, mint tavaly?

2021. dec. 28. 13:32
 25/37 anonim ***** válasza:
83%
#26 Nem hiába ennyi az értékelése, mivel értelmes hozzászólást nem nagyon tud írni..
2021. dec. 28. 16:55
 26/37 anonim ***** válasza:
19%

Én nagyon is értem, amit írok, mert ebben dolgozok. Senki nem állította, hogy az oltás megvéd a fertőződéstől, én sem írtam ilyet. Viszont növeli annak az esélyét, hogy enyhébb legyen a betegség lefolyása, csökkenjen a halálozás. A saját példámat nézve, ha fertőződnék nagy eséllyel nem kerülnék kórházba, de ettől függetlenül nem állítom, hogy veszélytelen kis nátha mindenkire nézve, tekintve hogy a környezetemben 4 ember is belehalt, másrészt dolgoztam covid osztályon, láttam a halálozási arányt. És nem, nem azért volt olyan magas, mert az eü. dolgozókat lefizették vagy mert végre mindenki kiélhette sorozatgyilkos vágyait… Minden egyes halottért kár, mindenki valakinek a valakije, mindenkit sirat valaki, és ha az oltással el lehetett volna érni annyit, hogy halál helyett 3 hétig betegeskedjen, akkor az egy értelmetlen halál.

Én nem akarom minden cukorbetegre ráfogni, hogy a covidtól alakult ki :D Én nem vagyok ennyire szűklátókörű, szerintem nem minden csak fekete vagy fehér. De tény, hogy okoz ilyet és a gyerekosztályon nem egy ilyennel lehetett találkozni. Persze, lehet egy egész életen át inzulinon élni… de ha lehetne választani, én inkább nem élnék a lehetőséggel.

Az is tény, hogy az egészségügyi rendszerünk régóta romokban hever. De ne akarja nekem senki megmagyarázni, hogy nem a jelenlegi járványhelyzetnek köszönhetjük azt, hogy részlegeket zárnak be, ágyszámokat csökkentenek, mert kell a hely a kórházba kerülő fertőzötteknek. Illetve az is teljesen megszokott, hogy tömegesen vezényelnek át egyéb szakterületeken dolgozó orvosokat és ápolókat covid osztályra, miközben a szakrendelések egy része bedől, emiatt is tízezrekkel kevesebb daganatos betegség kerül felismerésre, háziorvoshoz alig lehet eljutni, mert olyan kevesen vannak hogy kb nem vizsgálhatnak személyesen, nehogy még kevesebben legyenek, igaz?

Felőlem kiállhatsz tapsikolni, a fejed tetejére is állhatsz, ez tavaly sem segített semmit. Sokkal nagyobb segítség lenne, ha az emberek tekintettel lennének egymásra, nem veszélyeztetnék a másikat azzal, hogy a másik pofájába köhögnek, vagy ha tudja magáról, hogy pozitív lett a tesztje, akkor nem megy rokonlátogatóba meg bevásárló nagykörútra, mert ez nála csak egy nátha. Ja, csak a másik meg a tőled elkapott náthába hal bele. Mert ugye joga mindenkinek van, de a kötelességgel ki törődik? Társadalmi felelősségvállalás? Mindenki legyen értünk, természetesen, de nekem egy szalmaszálat nehogy keresztbe kelljen már tennem.

2021. dec. 28. 17:08
 27/37 anonim ***** válasza:
83%
#26 Lehet hogy egy primitív 1,5 pipás chatbot, ami be van programozva pár alap mondatra. Ennyit tud.
2021. dec. 28. 19:25
 28/37 anonim ***** válasza:
83%

#28: Pedig de. Ezt állították az elején. Aztán meg azt hogy, jó talán elkaphatja, de nem lesz súlyos beteg az illető. Aztán meg azt, hogy hát ha mégis beteg lesz, akkor nem fog belehalni. Aztán mégis belehalnak. Aztán meg azt mondták, hogy jó, de a harmadik már biztos meg fog védeni. De már azt is mondják, hogy kell a negyedik is.

Szóval jó lenne ha kicsit emlékeznél, aztán meg elgondolkodnál ezen.

2021. dec. 28. 19:31
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Most azt mondod, hogy egy primitív chatbotnak is több esze van, mint neked? Hát, fontos az önkritika az biztos birkuci
2021. dec. 28. 19:31
 30/37 anonim ***** válasza:
96%
Azt mondom hogy a 1,5 pipás primitív chatbot, az egy gondolkodásra képtelen jelentéktelen spam, ami szennyezi az online teret. Ennyit tud.
2021. dec. 28. 20:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!