Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csak szerintem etikátlan ami...

Csak szerintem etikátlan ami a cikkben van írva?

Figyelt kérdés

[link]

Azok közül senki nem halt meg, akik a Pfizer gyógyszerét kapták a kísérlet során, 12-en elhunytak viszont azok közül, akik placebót kaptak.

Szerintetek elmondható az hogy azt a 12 embert meg lehetett volna menteni de a kísérlet miatt hagyták meghalni? Engem ledöbbentett amikor olvastam

2021. dec. 27. 20:52
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
28%

[link]

Itt találsz mindenféle publikált tanulmányt, 31 RCT-t és metaanalíziseket is.

2021. dec. 28. 17:23
 22/28 anonim ***** válasza:
24%
Feladom, aki nincs tisztában a tudományos publikációs alapvető dolgaival, azzal kár is vitázni.
2021. dec. 28. 17:47
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
Olyan dolgokat magyarázol el amikkel egyértelmű hogy tisztában vagyok (mert a hülye is tisztában van vele), pl. hogy ezek metaanalízisek. Annak hogy leírod hogy 1+1 az 2 annak nem tudom milyen relevanciája van. Talán az hogy a tudatlan embereket megtéveszd hogy miről is folyik a vita? Butaság így veled vitatkozni valóban.
2021. dec. 28. 18:46
 24/28 anonim ***** válasza:
25%

Mert azokban a "kicsit sem elfogult" c19ivermectin oldalon linkelt tudományos cikkek közül egyik sem üti meg a klinikai tesztek mércéjét, amiből valós következtetéseket lehetne levonni.

-Nincs elég résztvevő a kísérletben

-Nem kontrollált

-Nem megfelelően választják ki az alanyokat

Attól, hogy egy adott kórházi osztályon random módon kiválasztok a a betegek közül 50-50 főt, akiknek vagy placebót vagy ivermectint adok, és az ivermectines csoportban gyorsabban gyógyulnak az emberek, nem következik, hogy az valóban hatásos, ha pl. a placebó csoportban 60 évnél idősebbek vannak, az ivermectinesben pedig 30 alattiak.

Egy komoly klinikai vizsgálatban figyelembe kellene venni az életkort, etnicitást, társbetegségeket, BMI-t természetesen a nagy létszám mellett.

Ezek nélkül ezek a 20-30-50 fős kutatások nem bizonyítanak semmit tudományosan.

Ráadásul rengetek a preprint, in vitro, lektorálatlan tanulmány.

2021. dec. 28. 19:08
 25/28 anonim ***** válasza:
37%
10-es vagyok. Nem véletlenül írtam azt, amit. A nagy gyógyszergyárak és a kormányok nem támogatják az ivermectinnel végzett vizsgálatokat (nem véletlenül), míg az újonnan kifejlesztett gyógyszerek kutatására van pénz dögivel, az engedélyezés is flottul megy. Aztán amikor azt mondják egyes elszánt kutatók és orvosok, hogy tessék, itt vannak a vizsgálatok, amik egyértelműen mutatják, hogy mennyire hatásos az ivermectin, az ellenzői azzal jönnek, hogy de hát miért nincsenek 50 ezres mintán végzett RCT-k? Hát ez az. Mert nincs rá se pénz, se akarat. Olyan ez, mint széllel szemben pisilni.
2021. dec. 28. 20:25
 26/28 anonim ***** válasza:
20%

" Aztán amikor azt mondják egyes elszánt kutatók és orvosok, hogy tessék, itt vannak a vizsgálatok, amik egyértelműen mutatják, hogy mennyire hatásos az ivermectin, az ellenzői azzal jönnek, hogy de hát miért nincsenek 50 ezres mintán végzett RCT-k? Hát ez az. Mert nincs rá se pénz, se akarat. Olyan ez, mint széllel szemben pisilni."

Nem kell 50 ezres minta, elég lenne 1-2000 fős is. De ismétlem, abból, hogy a kórház "A" tömbje kap ivermectint, a "B" tömb meg nem, és abból kijön valami, nem lehet következtetni arra, hogy hatásos-e vagy sem a szer. Ez eddig is így volt, nem újkeletű dolog. Az, hogy még meg se próbálnak alapvető szempontokat figyelembe venni a kutatások során, szintén sokat elárul.

Érdekes azért ez a kognitív disszonancia. Fikázzuk az oltások fejlesztésekor végzett klinikai teszteket, hogy azok hamisak, pénzelik őket, kormányérdeket szolgálnak stb., azonban az ivermectinről nincs ilyen vizsgálat, nyíltan elfogadják az antivaxok mint 100%-ban hatásos szert.

2021. dec. 28. 20:39
 27/28 anonim ***** válasza:
68%
Azért vicces hogy kognitív disszonanciáról beszélsz miközben 1000 fős tanulmányt kérsz és a tiedben is max 400 fősök voltak. Ugyanúgy mint "very low"-val. Miközben ignorálod a rengeteg peer-reviewed tanulmányt pl. a 21-es linkjében. Az se zavarjon hogy 23 ország alkalmazza az ivermektint covid ellen. De te ugye mindent jobban tudsz mint más országok szakértői ugye? Hiszen ti jöttök mindig a SZAKÉRTŐKKEL, miért nem hallgatsz most rájuk?
2021. dec. 28. 22:46
 28/28 anonim ***** válasza:
"A leírt kisérlet sok tízezer életet megment a jövőben. " Jó nagy ordas hülyeséget írtál. Ilyen alapon nem lehet a kísérletben résztvevőt tudatosan veszélynek kitenni.
2022. jan. 14. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!