Januárban felveszitek a negyedik oltást?
A Biontech vezérigazgatója bejelentette, hogy 3 oltás vajmi kevés a görbe lelapításához, a pándémia megfékezéséhez és a normálishoz visszatéréshez. Nagyon messze vagyunk a 95%-os hatásfoktól.
Ti mentek január-február környékén a negyedikért? Biztos szerveznek egy egyhónapos akcióhetet a soron kívüli felvételhez. Ên személynszerint kicsit aggódom, mert eddig egyet sem adtak be, és már elkaptam, de a longposztkovid még lélegeztetőre tehet. :c
Forrás:
Nem fogom felvenni.
Ha 2-3 nem volt elég belőle, akkor a negyedik sem fog már működni. Sokáig hittem az oltások hatékonyságában. Múlt idő.
Mostmár az immunrendszeremben hiszek, 23 évesen nagy eséllyel nem ebbe fogok belehalni negyedik oltás ide vagy oda.
2: Azt mondják, hogy akik nem vették fel a soronkövetkező oltást, azoknak le fog járni a kártyán levő QR kód alatt egyértelműen, feketén-fehéren kimutatható védettség érvényessége.
Magyarul: ahol csak fel kell mutatni a kártyát, oda mindenhova bemehetsz, ahol viszont arra is veszik a fáradságot, hogy bescanneljék a QR kódot, ott annak láttán tuti, hogy kötelesek lesznek (elvileg) megtagadni tőled a beléptetést, merthogy időközben tuti lejárt már így a kártyád érvényessége.
3 vagyok. 3 Pfizert felvettem. 4.-et egyelőre önként biztosan nem veszek fel. Akkor fogom felvenni a 4.,et ha:
1.) Garantált, hogy az is Pfizer (esetleg Moderna) lehet. Más oltást nem. Semmi esetre sem.
2.) Azt is akkor veszem fel, ha törvénybe iktatják, hogy 3 Pfizer már nem elég, kötelesek az éttermek/kávézók a QR kódot is scannelni minden alkalommal (tény, hogy nekem mióta megvan, a törzshelyemen, ahol ismernek, első alkalommal kérték, azóta nem. )
3
És hol nézik azt? Ja, hogy sehol. Azt nézik, hogy van-e, vagyis most már azt sem. Amikor kérték akkor is csak ránéztek hogy van-e.
Nyilván az oltásból, a kártyából, a kártyára nyomtatott QR kódból (hű de futurisztikusak vagyunk, tiszta ultramodern), az EESZT-ből is valakinek oltári haszna lett...
Amúgy szerintem ma már meglehetősen háromfelé szakadt lett a társadalom: van, aki oltáspárti, van, aki oltástagadó, de élni - bulizni, kávézózni, cukrászdázni, éttermezni - akar, urambocsá külföldre akar járni, és ezért rákényszerül, és van, aki akármit ajánlasz neki (hacsak nem milliárdokat, de annyit egyetlen politikus sem fog, pláne nem a hazaiak), akkor sem fogja magát beoltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!