Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tudod, hogy mi az az mRNS?

Tudod, hogy mi az az mRNS?

Figyelt kérdés

Közel 30 évvel ezelőtt kezdtem meg a tanulmányaimat.

Sajnos fogalmam sincs hogy mi az mRNS,szégyen ide vagy oda.

Jelenleg csapból is ez folyik az oltások miatt. Es csak azon gondolkoztam, hogy Te tudod mi az az mRNS? Egyedül vagyok vajon, akinek fogalma sincs mi az?

#vírus #oltás #vakcina #mRNS #COVID #Biológia tanulmány
2021. nov. 29. 13:03
A kérdező szavazást indított:
Igen tudom mi az és el tudnám magyarázni másnak is.
Nem tudom mi az.
Van valami fogalmam róla, de nem tudnám elmagyarazni másnak, hogy mi az.
Még nem is hallottam róla.
38 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
61%
Idióta szavazgatás helyett beírhattad volna a googleba.
2021. nov. 29. 13:07
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
2021. nov. 29. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Valahol hallottam róla,de nagyon nem tudom mi is az.

De elmagyarázni tuti nem tudom,majd ha magam is jobban utánanézek

2021. nov. 29. 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
87%
Hírvivő DNS. Utasítást ad a sejteknek amikbe beleágyazódik. Pl egy vírusnál utasítja a sejteket, hogy reprodukálják a vírust. Ha a covid oltásra gondolsz, itt egy génmódosított mRNS van, ami utasítást ad a sejteknek, hogy a tüskefehérjét reprodukálja. Ez nem képes téged megbetegíteni, de elég információ ahhoz a szervezetednek, hogy antitesteket termeljen. Szívesen :)
2021. nov. 29. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Rá kellett volna csak keresni... Komolyan, soha nm volt még ennyire egyszerű tájékozódni. Pár másodperc és bármit megtudhatsz az internetről. Hiába kezdted 30 évvel ezelőtt a tanulmányaidat, nem magolni kellett volna megtanulni, hanem tájékozódni.
2021. nov. 29. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az mRNS a szervezetedben a dns-szál egy szakaszának másolata. A fehérjeket a riboszómák gyártják le, de maguktól nem tudják, hogyan állítsák elő a fehérjét. A fehérjék előállításához szükséges információ a DNS-be van bekódolva. Amikor egy riboszómának egy adott fehérjét kell legyártania, a szervezet lemásolja a sejtmagban található DNS azon szakaszát, ami kódolja a fehérje legyártásához szükséges információt. Ez a másolat az mRNS. Az mRNS elhagyja a sejtmagot és bemegy a riboszómába, ahol a riboszóma ez alapján legyártja a fehérjét.

Az mRNS vakcinák ugyanazt használják ki, mint a vírusok: a riboszóma bármilyen mRNS-t "megkap", legyártja. Ha kell, koronavírus fehérjéket készít, ha kell tüskefehérjét.

Kicsit olyan ez, mint hogy van egy recept, és ő azt megcsinálja, teljesen mindegy mi a végeredmény. A lényeg, hogy a fehérje le legyen gyártva.

Ennél nyilván összetettebb jóval a dolog, de leegyszerűsítve erről van szó.

2021. nov. 29. 13:45
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

Én már régebben tanultam, de úgy van ahogy a 4. és a 6. írja.

Ha a google nehéz, akkor javaslom az Egyszer volt az élet című rajzfilmsorozatot.

2021. nov. 29. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!