Kinél hogyan kezdődött a koronavírus tünete?
Két napja torokfájásom van, de az a fajta, amire ha nem veszek be fájdalomcsillapítót 4-6 óránként akkor nyelni,inni sem tudok.
Ma már a hátam is fáj, de a fájdalomcsillapítótól az is elviselhető.
Lázam nincs, nem is köhögök.
Emiatt szeretném azt hinni, hogy nem kaptam el.
De ez a furcsa X másodpercig tartó szorító érzés a hátam felső részén ijesztő.
Hétfőn hívom az orvost, ha nem múlik el.
Nem akarok öndiagnisztizálni, csak érdeklődöm, hogy itt valakinek hasonló tünetekkel mit állapítottak meg.
Kedves kérdező!
Pihenés, pihenés illetve sok C-D vitamin, rengeteg folyadék. Lehetséges hogy nem korona mivel más betegségek is vannak. De ezek akkor sem ártanak. :)
Igen, ebben hiszek én is. Évek óta szedem 2-3000 NE d-t, meg mellette supradyn, és C vitamin. S most két hónapja az endokrinológus javaslatára napi 8000NE D vitamint, illetve megy tovább a C, és magnézium,+ cink is.
Nem is voltam beteg évek óta. Csak most kezdődik valami.
Hú,volt minden.
1. Szerdán még dolgoztam, aztán csütörtök reggelre felszaladt a lázam. Már korán reggel bőven 38 fok felett volt. Hideg és meleghullámok váltogatták egymást. Egyszer fáztan, egyszer megcsak elöntött a forróság.
2. Olyan torokfájás kezdődött, ami talán sohase volt. Szívem szerint folyamatosan a torok fertőtlenítőt ettem volna. Inni is nehezen bírtam, annyira fájt a torkom.
3. Köhögés. Nagyon sokan köhögtem. Az a fajta erölködős, száraz köhögés volt. Valamennyi köpettel járt, amit csak nehezen tudtam felköhögni. Az erőlködés miatt folyamatosan hányingerem volt. Sokszor csak úgy kirohantam és a kád felett öklendeztem. De hányni nem bírtam egyszer se...
4. Szemfájdalom. Vagy valamilyen belső nyomás? Belülről éreztem a nyomást a szemeimben (ez amúgy páromnál is megvolt. Ő amúgy sokkal könnyebben viselte a kórt, mint Én).
5. Fulladás. Ez a része volt a legrosszabb. Nagyon sokat fulladtam.
6. Teljes szaglásvesztés. Tényleg semmit nem éreztem. Az ecetet az orrom előtt se. Fura volt úgy főzni, hogy semminek nincs illata... Zuhany közben nem éreztem a tusfürdő illatát.
7. Fáradtság, levertség. Fél napokat csak feküdtem az ágyban. Összesen fogytan 5 kilót a betegség végére.
Ez volt 6 hónapja. A tünetek nem egyszerre jelentkeztek és nem voltak végig jelen. Egy hónapig voltam beteg és a tünetek ez idő alatt jöttek elő fokozatosan. De igen, torokfájássak kezdődött. Nálam az erős torokfájást megelőző közvetlen tünet mindig a csillapíthatatlan szomjúságérzet. Erre most direkt felfigyeltem a betegséget megelőző napokban, hogy folyamatosan szonjas vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!