Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kinél hogyan kezdődött a...

Kinél hogyan kezdődött a koronavírus tünete?

Figyelt kérdés

Két napja torokfájásom van, de az a fajta, amire ha nem veszek be fájdalomcsillapítót 4-6 óránként akkor nyelni,inni sem tudok.

Ma már a hátam is fáj, de a fájdalomcsillapítótól az is elviselhető.

Lázam nincs, nem is köhögök.

Emiatt szeretném azt hinni, hogy nem kaptam el.

De ez a furcsa X másodpercig tartó szorító érzés a hátam felső részén ijesztő.

Hétfőn hívom az orvost, ha nem múlik el.

Nem akarok öndiagnisztizálni, csak érdeklődöm, hogy itt valakinek hasonló tünetekkel mit állapítottak meg.

2021. nov. 27. 16:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
7-es, igen, jobban megfogalmaztad. Nyilalló fájdalom, elmúlik aztán van, hogy hamar visszatér van hogy több óráig semmi.
2021. nov. 27. 17:50
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Pihenés, pihenés illetve sok C-D vitamin, rengeteg folyadék. Lehetséges hogy nem korona mivel más betegségek is vannak. De ezek akkor sem ártanak. :)

2021. nov. 27. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
7.es voltam.
2021. nov. 27. 17:54
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen, ebben hiszek én is. Évek óta szedem 2-3000 NE d-t, meg mellette supradyn, és C vitamin. S most két hónapja az endokrinológus javaslatára napi 8000NE D vitamint, illetve megy tovább a C, és magnézium,+ cink is.

Nem is voltam beteg évek óta. Csak most kezdődik valami.

2021. nov. 27. 18:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lesz baj akármi kezdődik. ☺️ 7.es voltam
2021. nov. 27. 18:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Hú,volt minden.

1. Szerdán még dolgoztam, aztán csütörtök reggelre felszaladt a lázam. Már korán reggel bőven 38 fok felett volt. Hideg és meleghullámok váltogatták egymást. Egyszer fáztan, egyszer megcsak elöntött a forróság.

2. Olyan torokfájás kezdődött, ami talán sohase volt. Szívem szerint folyamatosan a torok fertőtlenítőt ettem volna. Inni is nehezen bírtam, annyira fájt a torkom.

3. Köhögés. Nagyon sokan köhögtem. Az a fajta erölködős, száraz köhögés volt. Valamennyi köpettel járt, amit csak nehezen tudtam felköhögni. Az erőlködés miatt folyamatosan hányingerem volt. Sokszor csak úgy kirohantam és a kád felett öklendeztem. De hányni nem bírtam egyszer se...

4. Szemfájdalom. Vagy valamilyen belső nyomás? Belülről éreztem a nyomást a szemeimben (ez amúgy páromnál is megvolt. Ő amúgy sokkal könnyebben viselte a kórt, mint Én).

5. Fulladás. Ez a része volt a legrosszabb. Nagyon sokat fulladtam.

6. Teljes szaglásvesztés. Tényleg semmit nem éreztem. Az ecetet az orrom előtt se. Fura volt úgy főzni, hogy semminek nincs illata... Zuhany közben nem éreztem a tusfürdő illatát.

7. Fáradtság, levertség. Fél napokat csak feküdtem az ágyban. Összesen fogytan 5 kilót a betegség végére.

Ez volt 6 hónapja. A tünetek nem egyszerre jelentkeztek és nem voltak végig jelen. Egy hónapig voltam beteg és a tünetek ez idő alatt jöttek elő fokozatosan. De igen, torokfájássak kezdődött. Nálam az erős torokfájást megelőző közvetlen tünet mindig a csillapíthatatlan szomjúságérzet. Erre most direkt felfigyeltem a betegséget megelőző napokban, hogy folyamatosan szonjas vagyok.

2021. nov. 27. 22:52
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszodat.
2021. nov. 28. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!