Kinél hogyan kezdődött a koronavírus tünete?
Két napja torokfájásom van, de az a fajta, amire ha nem veszek be fájdalomcsillapítót 4-6 óránként akkor nyelni,inni sem tudok.
Ma már a hátam is fáj, de a fájdalomcsillapítótól az is elviselhető.
Lázam nincs, nem is köhögök.
Emiatt szeretném azt hinni, hogy nem kaptam el.
De ez a furcsa X másodpercig tartó szorító érzés a hátam felső részén ijesztő.
Hétfőn hívom az orvost, ha nem múlik el.
Nem akarok öndiagnisztizálni, csak érdeklődöm, hogy itt valakinek hasonló tünetekkel mit állapítottak meg.
Mi minden van?
A hát szorító fájdalmát is érezte valaki?
Néha bal oldalon, néha középen. Egyszerre szorít a mellkassal most éppen. Nem is tudom már hogy nem e a szívem fáj. S ez egész nap néha elkap pár másodpercig aztán kis szünet.
Pénteken nagyon erősen fájt az egész hátam és aludtam 16 órát. Aztán semmi más napokig. Szerda estére elment a szaglásom. Szombaton köhögés, vasárnapra tünetmentes voltam. Következő kedden teszteltek. Gyorsteszt negatív, PCR pozitív lett.
36/N
Köszönöm a válaszokat.
Még soha nem éreztem ilyen fájdalmat. S igy szakaszos meg pláne.
Kicsit folyik az orrom,meg a torokfájás ami állandó.
Viszont mikor pár éve tüdőgyulladásom volt akkor csak az érintett oldalon volt borda alatti fájdalom és állandó láz. Röntgen is kimutatta és azt mondta az orvos, hogy bakteriális eredetű.
Egy gyorstesztem van itthon de azt írja a tünetek megjelenésétől 5.napon a legjobb elvégezni.
Ezért nem akarom még megcsinálni.
Nálam szeptember 27-én csapott le. Fiam hozta haza szerintem az óvodából, ő már napok óta lázas volt, köhögött, gyengesége volt pedig 5 éves hiperaktív sokszor, de akkoriban sokat feküdt és alig evett.
Nálam az első jele az orromban jelentkezett ilyen tűszúrás érzések, éreztem, hogy náthás leszek, és hamar kimerültem aznap, este nem bírtam sokáig fent sem lenni.
Másnap dugult orral keltem, torokfájás kezdődött, óráról-órára rosszabb lett, hányinger, étvágytalanság alakult ki, hidegrázással, gyengeséggel. Estére már teljesen ágyba tett, nem bírtam WC-re se kimenni szinte, illetve a pulzusom nyugalomban 115-130 között volt. Mintha egy futószalagon lettem volna, nagyon dolgozott a szívem. Közben fel is ment a lázam 37.8 majd 39.3 fokra. Egy éjjel ez le is ment, másnapra a pulzusom csökkent, a lázam lement magától.
Délelőtt ordenáré gégefájás váltotta a felső garatfájdalmat, és a légcsövem is fájni kezdett, ami miatt kegyetlen, száraz köhögés kezdődött. Ez a köhögés lett a főszereplő, 4 napig, de 4. napra jelentősen csökkent. 3 nap volt borzasztó köhögés, de akkor már láz vagy ilyesmi nem volt. 1 hét után kijöttem teljesen belőle, azóta semmi bajom.
Szerencsére gyors volt, de nagyon intenzíven lecsapott rám, miközben a párom nem lett ilyen beteg, csak lázas volt ő is 1 nap. De nála más nem jött elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!